Froskurinn opouští herní průmysl. Nebudeš nám chybět, vzkazují hráči
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Froskurinn opouští herní průmysl. Nebudeš nám chybět, vzkazují hráči

Froskurinn opouští herní průmysl. Nebudeš nám chybět, vzkazují hráči

Giry

Giry

20. 1. 2023 15:00

Kontroverzní americká komentátorka oznámila konec působení v esportu a gamingu.

Reklama

Kontroverzní komentátorka a analytička Indiana “Froskurinn” Black oznámila na svém Twitteru, že po mnohaletém působení v esportu a gamingu opouští herní průmysl. Podle ní je toto odvětví zábavního průmyslu “zvrácené” a vidí v sobě oběť neférového chování. Vadí jí také, že se kolegové z branže nedokáží zastat jeden druhého. Komunita hráčů však nijak nesmutní a dává jasně najevo, že jí Američanka na esportové scéně chybět nebude.

Froskurinn v minulosti komentovala ve vysílání prestižních lig jako LPL a LEC. Poté, co komentování opustila, působila v internetovém pořadu G4TV ještě s dalšími tvůrci. Průběh její kariéry však provázely problémy se vztahy s kolegy. Froskurinn také opakovaně zveřejňovala na Twitteru nebo Redditu příspěvky, které se u hráčů potkaly jen s nepochopením a pobouřením.

Jako příklad můžeme nabídnout její kritiku komentátorského týmu LEC, kterému podle ní chyběla rasová diverzita, její doporučení přijmout do esportu sponzory spojené s hazardem nebo pornografií, nebo její generalizování společnosti, pokud jde otázky sexismu.

Právě tyto výroky udělaly z Froskurinn v očích hráčů osobu, která se až příliš často staví do role oběti a postrádá sebereflexi. I proto se tak pod jejím tweetem oznamujícím odchod z herního průmyslu ve valné většině objevují odpovědi typu “Sbohem, chybět nám nebudeš.

Možná náhodou a možná cíleně zveřejnil ve stejný den komentátor LEC Trevor “Quickshot” Henry tweet ve kterém píše toto:

Myšlenka ze sprchy pro dnešní den: Pokud všude, kam chodíte, vypukují požáry, zvažte, jestli sami nejste zápalkou.

Práve vztah mezi Quickshotem a Froskurinn neměl být úplně malebný. Dokládají to různé rozepře (například tento klip), které však vyplavaly na povrch až po ukončení působení Američanky v LEC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama