Freezův tým porazil TSM, Perkz zahájil sezónu v LCS prohrou!
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Freezův tým porazil TSM, Perkz zahájil sezónu v LCS prohrou!

Freezův tým porazil TSM, Perkz zahájil sezónu v LCS prohrou!

Honza Fremut

Honza Fremut

18. 1. 2021 19:00

Máme za sebou první týden LCS Lock-in. Freezův tým válel, jak se dařilo ostatním?

Reklama

Fanoušci amerického League of Legends si zajisté užili začátek Lock-in turnaje, kde se během víkendu dočkali zajímavých zápasů. Ze skupiny A již známe jediný tým, který se nepodívá do play-off, zatímco skupinu B ještě čeká trojice zápasů. Pojďte se podívat, co dalšího se za velkou louží stalo.

Freezův tým porazil TSM, Perkz zahájil sezónu v LCS prohrou!

Freeze a spol. s přehled porazili nový Team SoloMid vedený Bjergsenem

Aleš “Freeze” Kněžínek i Søren "Bjergsen" Bjerg jsou LoLkařští veteráni, přesto pro oba dva zahájení letošního roku přineslo jednu premiéru. Poprvé svůj tým vedli do zápasu jako trenéři. A nutno uznat, že Freezovi se vedlo o poznání lépe. 100Thieves vedený trenérskou dvojicí Zikz-Freeze v zápase proti TSM naprosto dominovali. Samotná hra trvala pouhých dvacetsedm minut a rozdíl ve zlatě při zničení Nexusu dělal 14,3 tisíc ve prospěch 100Thieves. Takový vstup do sezóny si Bjergsen rozhodně nepředstavoval. 

Team SoloMid ovšem v následujících dvou zápasech ukázal naprosto jiné výkony a po prvním týdnu se dělí o první příčku společně s 100Thieves a Teamem Liquid. Za tohoto stavu by ovšem první místo patřilo Freezovu týmu, který dokázal porazit také druhý jmenovaný tým. Nutno připomenout, že začátek letošní sézóny je ovlivněn problémy s vízi, takže například za Liquid nemohl nastoupit Santorin, kterému již víza přišla, ale třeba Finn s Broxahem na povolení vycestovat do USA stále čekají a v barvách CLG je nejspíš uvidíme až v únoru. Právě CLG tato ztráta velmi poznamenala, s náhradníky na toplane a v jungli se nedokázali herně vyrovnant svým soupeřům a po čtyřech zápasech se skóre 1-3 již mají jisté, že obsadí poslední příčku ve skupině A a do play-off se nepodívají.

Perkz sliboval odehrát celý Lock-in turnaj bez jediné smrti, v první hře si jich připsal 7

Chorvatský midlaner před začátkem sezóny prohlašoval na twitteru, že v průběhu Lock-in turnaje ani jednou nezemře a projde ho tedy s perfektním KDA. Jak se záhy ukázalo, tento slib nesplní. Při přemiére v LCS proti Evil Geniuses dostal do svých rukou Yoneho proti Syndře a jeho konečné skóre spíše než evropskou hvězdu připomínalo průměrného hráče soloq. Perkz měl po 45. minutové bitvě skóre 4/7/2 a hvězdná sestava Cloud9 zahájila turnaj prohrou. Této skutečnosti využil admin twitterového účtu LEC, který do Severní Ameriky vzkázal pouhé “no refunds”. 

Freezův tým porazil TSM, Perkz zahájil sezónu v LCS prohrou!

Cloud9 vedení Perkzem si ovšem v následujících dvou zápasech spravili chuť a před závěrem základní části dýchají zatím stoprocentním Evil Geniuses na záda. Čeká je ještě zápas proti Dignitas a především vyřazovací část, ve které půjde o vše. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama