Freezův tým končí v LCS Mid-Season turnaji, do finále postupují Cloud9
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Freezův tým končí v LCS Mid-Season turnaji, do finále postupují Cloud9

Freezův tým končí v LCS Mid-Season turnaji, do finále postupují Cloud9

Reibl

Reibl

5. 4. 2021 14:00

Mid-Season Showdown míří postupně do finále.

Reklama

Máme za sebou předposlední víkend Mid-Season Showdown turnaje v LCS. Týmy zde bojují nejen o trofej, ale především o možnost reprezentovat region na mezinárodním MSI turnaji. Do víkendu vstupovala čtveřice týmů, bohužel pro jeden z nich musela cesta skončit.

Výsledky naleznete také v našem esportovém přehledu v bočním panelu webu.


Cloud9 konečně zdolali Liquid

Psal se srpen roku 2015 kdy Cloud9 naposledy zdolali Team Liquid v Bo5 sérii. Šlo o dobu, kdy za C9 hrála téměř OG squad ve složení Balls, Hai, Incarnati0n (dnes Jensen), Sneaky a LemonNation. Za tu dobu se změnila i soupiska TL, ve které již dlouho nenajdeme FeniXe, Pigleta ani IWDominate. Do semifinálového duelu vstupovaly oba týmy s vidinou na postup. Lepší pozici vzhledem k minulým zápasům měla organizace Team Liquid. Parta okolo Jensena držela nejen skvělou dlouhodobou Bo5 bilanci proti mráčkům, tým se také poradil s tímto soupeřem v základní části a připsal si dvě výhry.

Cloud9 měli ale na playoffs tajnou zbraň, totiž Perkze. Forma chorvatského midaře byla znát po celou sérii. Zlepšení přišlo i u nováčka Fudge, který si poradil s Alpharim za pomoci junglera Blabera. Team Liquid sice na C9 nalezl odpověď ve druhé hře, ale šlo do jisté míry o lepší draft v podobě Seraphine a Senny. Od této hry zůstala Seraphine v banu a Liquid se museli smířit s prohrou v poměru 3:1.

TL v turnaji stále zůstávají. Příští týden je čeká finále lower bracketu proti TSM. Vítěz tohoto duelu vyzve Cloud9 ve finále.

Freeze na Island nepoletí

O den později se hrálo semifinále lower bracketu mezi 100 Thieves a TSM. Zde jde už o všechno a prohra znamená vyřazení z turnaje. Bývalý český marksman a nyní pomocný trenér 100 Thieves si musel při hrách proti TSM dost lámat hlavu. Prakticky všechny hry totiž probíhaly velmi podobně. 100 Thieves získali v úvodní fázi několik killů a tým se držel napřed. Jenže poté se zrodil Baron Nashor, Thieves odevzdali pár killů a soupeř sebral Barona.

Tato situace se opakovala úplně v každé hře. Pouze při třetí hře se s tím 100 Thieves dokázali poprat. TSM nakonec ovládli sérii v poměru 3:1 a vyřazují tak 100 Thieves z turnaje. Freeze tímto bere 4. místo a na MSI ho neuvidíme.

Freezův tým končí v LCS Mid-Season turnaji, do finále postupují Cloud9

Koho ovšem uvidíme příští týden, bude Bjergsen za hráči TSM. Celý finálový víkend se totiž odehraje na stagi řeckého divadla v Los Angeles. Ačkoliv do hlediště nebudou vpuštěni diváci, měli bychom se dočkat pěkné podívané. Mimo Bjergesna v trenérském obleku jistě evropští fanoušci ocení pohled na Perkze, Zvena a Mithyho znovu bok po boku.

Freezův tým končí v LCS Mid-Season turnaji, do finále postupují Cloud9

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama