Freezovu týmu se nezadařilo, ze skupiny B postupují favorité
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Freezovu týmu se nezadařilo, ze skupiny B postupují favorité

Freezovu týmu se nezadařilo, ze skupiny B postupují favorité

Honza Fremut

Honza Fremut

17. 10. 2021 08:00

100Thieves bohužel v play-off neuvidíme.

Reklama

Hráči hrající Světový šampionát za sebou mají další herní den. V průběhu sobotního odpoledne se hrálo druhé kolo vzájemných zápasů skupiny B a zase se bylo na co dívat! Bohužel už v dalším průběhu Worlds neuvidíme Aleše “Freeze” Kněžínka, jehož 100Thieves skončili na smolném třetím místě. 

100Thieves nestačil ani skalp EDward Gaming

Před začátkem odvetných zápasů byly karty rozdány jasně. Aby Freezův tým postoupil ze základní skupiny, musí vyhrát všechny tři sobotní zápasy. A v cestě stála trojice, v jejímž čele dva nejznámější týmy celosvětového League of Legends. Jednalo se tedy o skoro až nemožný úkol. Hráči amerického celku ovšem slibovali, že jsou připraveni a do zápasů dají všechno. 

Bohužel již první hra proti T1 vedeným Fakerem rozhodla o osudu skupiny. T1 dokázali během 32 minut trvající hry především skrze makro přehrát 100Thieves a mohli slavit. Postup ze skupiny měla jasný korejsko-čínská dvojka. Nic nezměnil ani fakt, že Freezův celek dokázal v posledním zápase porazit EDward Gaming. 

Američané ovšem nemusí odcházet se skloněnou hlavou. 100Thieves v průběhu celého roku překvapili nejenom americké fanoušky a dá se očekávat, že si budou chtít podobnou formu přenést i do příštího roku, kdy by teoreticky měli mít při losu větší štěstí. 

Freezovu týmu se nezadařilo, ze skupiny B postupují favorité

Detonation FM skončili s kanárem, ale přepsali historii

Pro japonského zástupce Detonation FM byl skupinový los pravděpodobně noční můrou. Hráči ze země vycházejícího Slunce a jejich fanoušci budou ovšem na Worlds 2021 vzpomínat jako na přelomový ročník, kdy si jejich region vybojoval svůj zasloužený respekt. 

Ačkoliv Detonation FocusMe v silné konkurenci nevyhráli ve skupině ani jeden zápas a skončili tak se skóre 0:6, úspěchem pro ně bude již samotná účast v základních skupinách. Jedná se totiž o historicky první japonský tým, který se dokázal probojovat skrze play-in část mezi šestnáct nejlepších celků. Jedná se o nový trend, nebo příští rok Japonci znovu ostrouhají? Na odpověď si budeme muset počkat, ale japonští fanoušci už mají určitě jasno. 

Freezovu týmu se nezadařilo, ze skupiny B postupují favorité

EDward Gaming prohrou s 100Thieves přenechali první místo bez boje

Ačkoliv výhra 100Thieves nad EDward Gaming udělala mnoha západní fanouškům radost, podporovatelé čínského velkoklubu z ní mohli být po právu rozčarovaní. Scoutova parta měla před odvetnými zápasy vše ve svých rukou. Se skóre 3:0 se zdálo skoro až jasné, že v nejhorším případě budou muset hrát s T1 tiebreaker o první místo. 

Odvety ovšem mohou být zrádné a Číňané nezvládli nejenom zápas s 100Thieves, ale také s T1. O první místo tak nebylo třeba hrát tiebreaker, jelikož skóre EDG bylo 4:2, zatímco Faker a spol. dokázali vyhrát 5 zápasů a připsali si pouze jedinou prohru právě s EDG. Oba dva týmy mají pochopitelně nejvyšší ambice a EDG jakožto jedni z hlavních adeptů na titul nyní budou muset prokázat, že výpadek s 100Thieves byl pouze jednorázová záležitost nejspíše zapříčiněná ztrátou koncentrace. 

Na to, které soupeře tato dvojice dostane v play-off si budeme muset počkat, až se dohrají zbývající skupiny. Je ovšem paradoxně možné, že EDG nakonec získají díky losu jednoduššího soupeře než T1. 

Freezovu týmu se nezadařilo, ze skupiny B postupují favorité

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama