Freeze se na Worlds setká s MAD Lions, Team Liquid ve vedení
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Freeze se na Worlds setká s MAD Lions, Team Liquid ve vedení

Freeze se na Worlds setká s MAD Lions, Team Liquid ve vedení

Nicolas

Nicolas

16. 8. 2021 14:00

Shrnutí uplynulého hracího týdne americké LCS ligy.

Reklama

V LCS máme za sebou zatím šestici sérií, které měly za cíl rozhodnou o prvních dvou reprezentantech za americký region na mistrovství světa v League of Legends. K překvapení všech diváků i analytiků některé dané celky zaváhaly a skončily v dolní tabulky. V dnešním článku si poslední důležité série LCS shrneme a představíme si (zatím) dva reprezentanty, kteří pojedou na Worlds.

TSM zaváhali a byli rozdrceni

Pravděpodobně nejpopulárnější tým LCS, Team SoloMid nezažil tento týden příliš veselé momenty. Poté, co tento legendární skončil na prvním místě v základní části, hráči nejspíše dostali pocit, že účast na světovém šampionátu jedenácté sezóny mají v kapse. Z této iluze byli v neděli vyvedeni – a to dost tvrdým způsobem. Team Liquid, od kterých během skupinové fáze letního splitu nikdo neměl velká očekávání, ukázali, co v nich skutečně je a porazili TSM poměrem 3:1. Na americké týmy se jednalo o až úctyhodnou schopnost snowballu.

TSM se přesunuli do spodní části pavouka, nebo také tzv. “Losers' Bracketu” kde na ně čekal tým Immortals. O tom, jestli TSM postoupí dále a dostanou poslední šanci kvalifikovat se na Worlds, se rozhodne již tuto sobotu.

Freeze se na Worlds setká s MAD Lions, Team Liquid ve vedení

Team Liquid pojedou na Worlds! Jsou připraveni?

Jedna výhra v sérii z týmu neudělá světovou špičku. To nikdo v analyst-desku nepopírá. Přesto se však u fanoušků LCS objevuje vlna euforie a odhady zachází tak daleko, že by letos dokonce Američané mohli postoupit ze skupin!

Když zahodíme žerty stranou, TL hráči se nechali slyšet, že si letos věří na úspěšné výsledky v oblasti mezinárodní stage. Za redakci musíme zmínit především solidní herní výkony supporta týmu – CoreJJ, který již jednou v minulosti na mistrovství světa zvítězil.

Freeze se na Worlds setká s MAD Lions, Team Liquid ve vedení

Freeze se na Worlds setká s Carzzym a Humanoidem

Prvním kvalifikovaným týmem se stali mladí 100 Thieves, které stále trénuje naše česká legenda Aleš “Freeze” Kněžínek. Ten se jistě na další cestu na světový šampionát těší, jelikož jeho poslední návštěvy tohoto eventu nevypadaly zrovna nejšťastněji. Ačkoliv se tento celek kvalifikoval v NA jako první, jejich výhra nad Evil Geniuses nebyla tak jednoznačná, jako v případě TSM a TL. Série skončila po dlouhých hodinách 3:2 a hráči našich rudo-bílých dresů mají jistě co zlepšovat. Pro nás, československé fanoušky profesionální scény bude jistě nejdojemnější setkání Freeze a Humanoida s Carzzym, kteří se o pár hodin dříve kvalifikovali na mistrovství světa s týmem MAD Lions.

Freeze se na Worlds setká s MAD Lions, Team Liquid ve vedení

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama