Freeze dotáhl 100 Thieves do dalšího finále, na Cloud9 ale nestačil
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Freeze dotáhl 100 Thieves do dalšího finále, na Cloud9 ale nestačil

Freeze dotáhl 100 Thieves do dalšího finále, na Cloud9 ale nestačil

Reibl

Reibl

11. 9. 2022 23:00

Cloud9 slaví první letní titul od roku 2013.

Reklama

V americké LCS je dohráno. Tři týmy se sjely do Chicaga, kde se měl korunovat mistr ligy a první seed LCS na Worlds. EG a 100 Thieves se utkali v semifinále, které šlo do rozhodující páté hry. Poslední slovo měli nakonec svěřenci Freeze, kteří ovšem ve finále těžce narazili.

Jednoznačné hry

Už samotné semifinále se neslo ve znamení jednoznačných her. EG a 100T se střídali v dominantních hrách. Náhradník Kaori se ve dvou výhrách ukázal ve velmi dobré světle a zřejmě si najde angažmá v příštím splitu. 100 Thieves v prvním Bo5 duelu vždy tahali za kratší konec, když se Evil Geniuses hned dvakrát ujali vedení. 100 Thieves nakonec zvládli nepříznivý stav dorovnat a po Silver Scrapes trend překonali.

Freeze dotáhl 100 Thieves do dalšího finále, na Cloud9 ale nestačil

Evil Geniuses berou třetí místo v LCS a zahrají si play-in na Worlds. Do skupinové části budou nasazeni 100 Thieves a Cloud9. Zlodějíčci se tak dostali do dvou finálových klání v jednom roce. Oba duely ovšem skončily stejným výsledkem.

První triumf v létě od roku 2013

Cloud9 měli před finálovým duelem na poličce trofeje z let 2013, 2014, 2020 a 2021. Ve třech těchto případech šlo o tituly z jara a celek byl známý tím, že letní split vždy “dojížděl na výpary”. Silné jaro a slabé léto se tento rok proměnilo v naprostý opak. Výbuch v jarním playoffs donutil vedení týmu vyměnit MVP topaře. Fudge se vrátil na top, Jensen opět našel angažmá a Zven se naučil hrát supporty. Stal se z toho recept na úspěch, ačkoliv to původně nevypadalo.

Do playoffs vstupovali Cloud9 jako pátý seed a favoritem rozhodně nebyli. O tom svědčí i jejich velmi vyrovnaný úvodní duel se CLG. Následovala ovšem velmi nečekaná demolice jarních mistrů, Evil Geniuses. Výsledek 3:1 navíc C9 opakovali i proti dalšímu favoritovi, 100 Thieves a zajistili si tak přímou účast ve finále. Jensen si mezitím připsal osmou účast na Worlds v kuse.

Ve finále Cloud9 opět narazili na 100 Thieves a ačkoliv vypadal úvod všech duelů vyrovnaně, teamfighty šly vždy ve prospěch C9, a to zcela jednoznačně. Botlinka ve složení Berserker a Zven si připsala po jedné smrti od každého v celé sérii. Blaber navíc dokazoval, proč má na kontě několik MVP ze základních částí.

Freeze dotáhl 100 Thieves do dalšího finále, na Cloud9 ale nestačil

Výsledkem bylo druhé nejrychlejší finále LCS v historii a jasné 3:0 pro Cloud9. Trofej nad hlavu pozvedl také Zven, který se může pyšnit zajímavou statistikou. Nejen, že má titul z evropské a americké ligy, ale zároveň se stal mistrem na dvou různých rolích – supportovi a adc.

Krátce po finále byly rozlosovány skupiny na Worlds. C9 si zahrají po vzoru roku 2017 proti T1 a EDG. Na 100 Thieves čeká korejský mistr Gen.G a CTBC Flying Oyster. Kompletní složení skupin naleznete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama