Formát turnaje MSI pro rok 2018
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Formát turnaje MSI pro rok 2018

Formát turnaje MSI pro rok 2018

Smashee

Smashee

29. 3. 2018 16:30

Blíží se turnaj Mid-season invitational. Jak bude letos probíhat?

Reklama

Týmy

MSI 2018 se zúčastní 14 týmů na různých pódiích. Nedávný vítěz jarní části soutěže (Spring Split nebo Split 1) z každého z následujících regionů se zúčastní MSI 2018:

  • Brazílie (CBLOL)
  • Čína (LPL)
  • Společenství nezávislých států (LCL)
  • Evropa (EU LCS)
  • Japonsko (LJL)
  • Korea (LCK)
  • Latinská Amerika - Sever (LLN)
  • Latinská Amerika - Jih (CLS)
  • Severní Amerika (NA LCS)
  • Oceánie (OPL)
  • Jihovýchodní Asie (GPL)
  • Vietnam (VCS)
  • Taiwan, Hong Kong, Macao (LMS)
  • Turecko (TCL)

Rozlosování

Letos budou týmy rozlosovány s ohledem na jejich výsledky z MSI a World z předchozích 2 let. Uvažujeme dva roky zpět, protože:

Při rozhodování se o rozlosování upřednostňujeme výsledky z Worlds před MSI (protože Světový šampionát je nejdůležitější turnaj celého roku a zahrnuje nejvíce týmů). Také upřednostňujeme nedávné výsledky před staršími, protože jsou lepším indikátorem současné síly. Vyhodnocovali jsme výsledky podle dosaženého umístění, nehledě na protivníka nebo konkrétní výsledky jednotlivých her. Toto jsou data, která jsme získali:

(Group Finisher = účast ve skupině, Quarterfinalist = čtvrtfinalista, Semifinalist = semifinalista, Runner-up = finalista, PF = pozice v play-in fázi)

Formát turnaje MSI pro rok 2018

Díky připojení Vietnamu je nyní MSI událost zahrnující 14 regionů. Play-in fáze bude zahrnovat 10 týmů, což znamená, že zbývající 4 týmy budou mít jisté místo ve skupině. Nejlépe hrající regiony posledních dvou let jsou Korea, Čína, Evropa a Severní Amerika. Přestože se LMS na MSI 2017 představilo v dobrém světle, ve zbývajících třech turnajích si vedla lépe Severní Amerika. Následkem toho bude tým z LMS startovat, stejně jako loni, až ve druhém kole play-in fáze.

Tým z Vietnamu na tom bude podobně. Jejich výkon na Worlds 2017 a MSI 2017 je staví o hodný kus před ostatní regiony, kromě Turecka, které mělo srovnatelné výkony na loňském světovém šampionátu, ale na MSI bylo Turecko jako region Vietnamem zastíněno.

Formát

Formát turnaje MSI pro rok 2018

Nejlepší dva týmy ze skupin v play-in postupují do vyřazovací části play in, kde se utkají v bo5 sérii s týmem z LMS nebo Vietnamu. Vítězové těchto sérií postoupí do skupinové části hlavní fáze turnaje, kde budou v šestičlenné skupině (4 nejsilnější regiony + 2 postupující z play-in) hrát dvakrát každý s každým bo1 zápas. Nejlepší 4 týmy ze skupiny postupují do vyřazovací části, kde se odehraje semifinále a finále ve formátu bo5.

Vliv na Worlds 2018

Stejně jako loni budou mít výsledky MSI vliv na umístění regionů na Worlds 2018.

Nejlepší regiony na MSI si zajistí 4 nejlepší pozice ve skupinové fázi světového šampionátu. Navíc nejlépe umístěný region z výčtu BR, CIS, JPN, LAN, LAS, OCE, SEA, TUR a VN bude mít jistotu, že tým, který je reprezentoval na MSI, se zúčastní skupinové fáze Worlds. Pokud se v nejlepší čtyřce na MSI umístí dva z výše uvedených regionů, budou mít ve skupinové fázi jistá místa oba, ale za cenu toho, že jim nejhorší region ze čtveřice CN, EU, KR a NA uvolní místo a druhý nasazený tým z tohoto regionu si zahraje play-in fázi světového šampionátu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama