Fnatic porazili RNG, přesto končí na Worlds. Kdo postoupil do Playoffs?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Fnatic porazili RNG, přesto končí na Worlds. Kdo postoupil do Playoffs?

Fnatic porazili RNG, přesto končí na Worlds. Kdo postoupil do Playoffs?

Nicolas

Nicolas

17. 10. 2021 21:05

Shrnutí výsledků šestého hracího dne, během kterého dva týmy postoupily a dva vypadly. Kterým týmům se dařilo a které pojedou domů?

Reklama

Máme za sebou šestý hrací den hlavní fáze světového šampionátu 2021. Můžeme si tedy představit dva další účastníky playoffs, kterými se po náročných bitvách stali čínští Royal Never Give Up a jihokorejští Hanwha Life Esports.

To samozřejmě znamená, že se jako evropští fanoušci musíme rozloučit s celkem Fnatic a také s čím-dál populárnějšími PSG Talon, kteří sice opět předvedli úžasnou show, avšak na účast v playoffs mistrovství světa to nestačilo.

Fnatic zničili RNG, přesto se s nimi loučíme

Evropské legendy Fnatic nezažily nejšťastnější světový šampionát. Adam, Nisqy, Bwipo i Hylissang se museli rozloučit se svým hlavním marksmanem Upsetem a odehrát skupiny s academy hráčem Beanem. Už to samo o sobě znamenalo velmi nízké šance na postup týmu ze skupinové fáze, avšak tým se nezaleknul této překážky a poměrně hrdě bojovalo všech pět hráčů o postup do hlavního pavouka Worlds 2021. I s mladým a nezkušeným Beanem odehráli během včerejšího dne kvalitní hry, ta zdaleka nejzajímavější pak nastala proti čínskému celku RNG. Ornažovo-černí nastoupili do zápasu s vědomím, že již nemají co ztratit, a k překvapení všech analytiků dokázali s čínskými favority držet krok a dokonce je nakonec porazit. A tak i přesto, že Fnatic odjíždí ze světové stage domů, ukázali nám, že rozhodně stále nepatří do starého železa.

Fnatic porazili RNG, přesto končí na Worlds. Kdo postoupil do Playoffs?


Číňané a Jihokorejci postupují

Od začátku skupinové fáze byly oba dva týmy jasnými favority na postup do playoffs a výjimečně (za tento světový šampionát) se také analyst-desk trefil. Jak RNG, tak HLE postupují. Jihokorejští zástupci Hanwha Life Esports měli naprosto čistý den a se skóre 3:0 rozdrtili všechny oponenty. Čínský celek naopak poměrně stagnoval na místě, i přesto však se skóre 1:2 zajistil místo ve vyřazovací části pro fanoušky LPL.

Fnatic porazili RNG, přesto končí na Worlds. Kdo postoupil do Playoffs?

Chválu od analytiků získával během celého šestého hracího dne především midlaner týmu HLE – Chovy. Ten je považován za tahouna všech svých spoluhráčů a za hráče, který zajistil tomuto celku postup do vyřazovací fáze.


PSG nestačili na své protivníky

Černá ovce profesionální scény League of Legends, která ale umí překvapit - tím jsou v posledních letech PSG Talon příjíždějící z PCS ligy, která západnímu světu rozhodně není tak blízká, jako například LPL či LCK. I přesto, že celek pochází z mnohem minoritnějšího regionu, odehrál si opět to své i zde na Worlds. Legendární hráč Maple dotáhl svůj tým k některým zajímavým převratům, jenže poté, co HLE porazili RNG, ztratila tato parta z pacifiku možnost pokračovat v šampionátu a postoupit do playoffs. Na internetu se okamžitě začaly šířit spekulace o tom, jak kapitán týmu Maple vnímá jejich výsledky na tomto mistrovství světa a jakými kroky bude po skončení sezóny vyvíjet stav PSG Talon.

Fnatic porazili RNG, přesto končí na Worlds. Kdo postoupil do Playoffs?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama