Fnatic i G2 padli, finále LEC má překvapivého vítěze
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Fnatic i G2 padli, finále LEC má překvapivého vítěze

Fnatic i G2 padli, finále LEC má překvapivého vítěze

Reibl

Reibl

11. 9. 2022 18:00

Humanoid další pohár do sbírky nepřidá.

Reklama

Fnatic, G2 a outsider v podobě Rogue. Tak vypadalo rozložení sil před startem finálového víkendu LEC ve Švédsku. Sezóna 2022 má přes všechna očekávání překvapivého vítěze. Humanoid ani Caps totiž další trofej do sbírky nepřidají.

Překvapivý pád Fnatic

Finálový víkend odstartoval duelem Fnatic a Rogue. V první hře se ukázal Marek “Humanoid” Brázda v tom nejlepším světle, když se Sylasem posílal na fontánu jednoho hráče Rogue za druhým. V tu chvíli snad nikdo nepochyboval, že se opět dočkáme zápasu Fnatic proti G2 ve finále. Jenže Rogue měli jiné plány a duel se začal vyvíjet pro mnohé velmi neočekávaně.

Rogue srovnali po Larssenově vynikajícím výkonu stav na 1:1 a nezastavili se ani u toho. Třetí hra šla jednoznačně pro Rogue a čtvrtá měla stejný scénář. Napříč většině analytiků a očekávání fanoušků zastavili Rogue rozjetou mašinu v oranžových dresech a zajistili si své třetí finále.

Fnatic i G2 padli, finále LEC má překvapivého vítěze

Jednoznačné finále

Vyvrcholení letošního ročníku LEC odstartoval marksman Comp představením, na které asi jen tak nezapomene. Po legendárním Rekklesovi si řecký střelec připsal také svůj pentakill ve finále ligy, ve Švédsku. “We are in Sweden” znělo při pádu nexusu, překvapivě na straně G2. Rogue v tempu pokračovali a už se připravovali sebrat druhou hru, když jeden přešlap na midu málem znamenal vyrovnání. Jedna nexus věž nakonec dělila G2 od otočení prakticky prohrané hry. Rogue si zbytek hry pohlídali a ujali vedení 2:0.

Třetí hra měla velmi podobný scénář a Rogue se velmi jednoznačně řítili vstříc svému prvnímu titulu v LEC. Velmi dobré teamfighty byly nad síly G2 a Rogue berou svůj první titul v historii organizace.

Fnatic i G2 padli, finále LEC má překvapivého vítěze

Co znamená vítězství Rogue v postupové matematice na Worlds? Už včerejším vítězstvím nad Fnatic si zajistili přímý postup do základních skupin šampionátu. Po úspěchu ve finále se navíc tým umístí do prvního losovacího koše mezi nejsilnější týmy světa. G2 jako účastníci finále také postupují přímo do základních skupin, akorát z druhého koše. Fnatic se po prohře v semifinále přidají k MAD Lions a společně si budou muset postup do základní části Worlds zasloužit výkonem v play-in fázi turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama