Fnatic a MAD měli štěstí na los, Rogue čeká skupina smrti
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Fnatic a MAD měli štěstí na los, Rogue čeká skupina smrti

Fnatic a MAD měli štěstí na los, Rogue čeká skupina smrti

Reibl

Reibl

22. 9. 2021 13:00

Skupiny na Worlds rozlosovány!

Reklama

Největší letošní turnaj zná rozlosování play-in a základních skupin. Celkem 22 týmů se popere o Summoner’s Cup. Jejich cesta započne již 5. října, kdy 10 celků bude bojovat o postup z play-in části.

Play-in

Do Play-in části byly týmy losovány ze dvou košů. V prvním koši byly týmy z LCS, LPL, LCK a PCS. V druhém pak zbylá šestice. Každá ze dvou skupin obsahuje 2 týmy z prvního koše a 3 týmy z druhého koše. Takto Play-in skupiny vypadají.

Fnatic a MAD měli štěstí na los, Rogue čeká skupina smrti

Ve skupině A nalezneme Hanwha Life a LNG. Přímého souboje Koreji a Číny se tak dočkáme hned na úvod. Je prakticky jisté, že jeden z těchto dvou týmů si zajistí první místo a přímý postup do hlavní části. Kdo z nich to bude se nejspíše rozhodne ve vzájemném duelu. My můžeme ve skupině A fandit také celku PEACE, který doplnil známý topař Vizicsacsi.

Skupina B nabízí zajímavý souboj Cloud9, Unicorns of Love a Beyond Gaming z PCS. Tým, který nevyhraje tuto skupinu by se měl mít na pozoru, dost možná totiž vyzve poraženého z duelu Hanwha Life vs LNG.

Minulý rok 4. seedy z nejlepších regionů zaváhaly. MAD Lions se vůbec nedostali do hlavní části turnaje a LGD měli velmi špatný start. Potká stejný osud letos Koreu a Čínu?

Formát

V play-in skupinách hraje každý s každým jednou. Nejlepší tým z každé skupiny postupuje do hlavní části turnaje. Třetí a čtvrtý tým odehraje Bo5 sérii. Vítěz vyzve druhý tým z druhé skupiny v další Bo5. Tyto týmy se také připojí do hlavní části turnaje.


Hlavní skupiny

Skupiny pro hlavní část se losovaly ze třech košů. V prvním byly mistři z LEC, LPL, LCK a PCS. Ti na sebe tak nemohou narazit. Jak losování dopadlo?

Fnatic a MAD měli štěstí na los, Rogue čeká skupina smrti

Skupina A: Evropští zástupci Rogue obdrželi asi nejtěžší možné oponenty. První seed z Koreje a druhý z Číny jim dává jen malé šance na postup. Do této skupiny s největší pravděpodobností v případě postupu zamíří i Cloud9.

Skupina B: Zamíchají mistři z LCS s Freezem na pozici asistenčního trenéra skupinou s EDG a T1? Rozhodně to nebudou mít jednoduché.

Skupina C: Fnatic a RNG v jedné skupině, nic nového mohlo by se zdát. Jenže oba týmy již nemají na pozici marksmana své známé hráče. Zde to pro Fnatic vypadá hratelně, alespoň pokud PSG nenajdou formu hodnou prvního seedu.

Skupina D: České duo to díky výhře v LEC má relativně jednoduché. Zaváhání proti Gen.G by furt mělo znamenat postup. Team Liquid jakožto druhý seed z NA může překvapit, ale jen málokdo by to čekal. Skupinou tak spíše zamíchá 4. seed z Číny. Právě LNG by po postupu z Play-in skončili v této skupině.

Formát

V každé skupině hrajou týmy dvě Bo1 proti zbytku soupeřů. První dva celky z každé skupiny postupují do čtvrtfinále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama