Fnatic a G2 se poperou o finále, Rogue mohou získat první titul
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Fnatic a G2 se poperou o finále, Rogue mohou získat první titul

Fnatic a G2 se poperou o finále, Rogue mohou získat první titul

Reibl

Reibl

9. 4. 2022 14:30

Finále LEC je tu!

Reklama

Pouze 4 organizace se mohou pyšnit titulem mistra EU LCS / LEC. Tento víkend se ovšem může k Alliance, Fnatic, G2 a Mad Lions přidat pátá. Rogue čekají ve finále na svého vizivatele, který vzejde z velmi očekávaného duelu mezi Fnatic a G2.

Odveta mezi Fnatic a G2

Každá Bo5 série mezi Fnatic a G2 za poslední roky přinesla napínavou podívanou. Nejinak tomu bylo v prvním kole letošního playoffs. Fnatic zde překonali Ocelotovu organizaci v poměru 3:1. Po reverse sweepu od Rogue ovšem Fnatic putovali do spodní části vyřazovacího pavouka, kde se s G2 střetnou znovu.

Forma G2 postupně rostla a celek smetl Vitality i Misfits 3:0. Bude ovšem zlepšení stačit na Fnatic, kteří meli blízko i ke skalpu Rogue? To se dozvíme dnes od 17:00, poprvé po více jak 750 dnech se navíc vrací do studia diváci.

Přítomné osazenstvo by mohlo hrát roli. Soupiska Fnatic je složená spíše z veteránů, kdežto Flakked a Targamas z G2 před diváky v berlínském studiu nehráli. Fnatic navíc naleznou oporu na botu v podobě druhého nejlepšího hráče základní části. Hylissang těsně nestačil pouze na midaře Misfits, Vethea.

Narůstající forma G2 a rozjetí Fnatic, kteří naposledy vyhráli evropskou ligu v létě roku 2018. Přesně takový souboj nás v sobotu čeká.

Největší šance Rogue

Minulý rok byli Rogue jednu hru od výhry LEC. Přesto trofej připadla Humanoidovi s Carzzym. Celek už řadu let dominoval v základní Bo1 části, avšak výsledky z playoffs nepřicházely. Letos to konečně vypadá na změnu. Výhra 3:1 nad Misfits a velmi důležité vítězství 3:2 nad Fnatic ukazuje, že Rogue mají v nedělní Bo5 sérii asi největší naději na titul za celou historii organizace.

Rogue pomůže i 3. nejlepší hráč podle MVP hlasování, jungler Malrang. Na koho narazí zjistíme již dnes. Finálový zápas bude následovat v neděli od 17:00 a opět nebudou chybět diváci v hledišti. Výherce nejen získá trofej, ale odcestuje také na MSI 2022 do Koreje.

Fnatic a G2 se poperou o finále, Rogue mohou získat první titul

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama