Finálový víkend v LCS zahájí Freezův tým a oslabení EG, ve finále čekají Cloud9
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Finálový víkend v LCS zahájí Freezův tým a oslabení EG, ve finále čekají Cloud9

Finálový víkend v LCS zahájí Freezův tým a oslabení EG, ve finále čekají Cloud9

Reibl

Reibl

10. 9. 2022 16:30

Kdo pozvedne nad hlavu trofej v LCS?

Reklama

Americká nejvyšší liga spěje do konce. Tři týmy se v sobotu a v neděli večer porvou nejen o trofej mistra LCS, ale také možnost přeskočit play-in fázi na Worlds. V Chicagu se navíc sejde trojice týmů, která v posledních třech splitech pozvedla pohár.

Nová éra LCS

Na jaře minulého roku triumfoval v LCS Perkz s Cloud9. O pár měsíců později si Freezovo 100Thieves došli pro první trofej a na jaře letošního roku triumfovali první také Evil Geniuses. Tato trojice, která postrádá jména jako TSM, Team Liquid a CLG, se o víkendu porve o další trofej. Jde tak o jakousi novou éru americké ligy. TSM nevyšla sázka na čínské importy, TL se musejí spokojit se čtvrtým místem (už zase) a forma CLG těsně nestačila na postup do finálových kol.

Složení finálové trojice může být pro někoho překvapením. Cloud9 na jaře pohořeli a v základní části letního splitu tým podával vyloženě průměrné výkony odpovídající dělenému pátému místu v tabulce. Přesto právě tento celek čeká přímo ve finále po třech vyhraných Bo5 duelech. Menším překvapením je výkon 100 Thieves. Ti si poradili v playoffs s Teamem Liquid a podlehli až rozjetým Cloud9. Mráčci poslali do spodní části pavouka i EG, mistry z jara.

EG si museli poradit s dvěma matadory LCS, organizacemi TSM a Team Liquid. Právě neúčast hvězdné sestavy TL nejen ve finálém víkendu LCS, ale i na Worlds, patří k největším překvapením roku a podtrhuje postupnou změnu ligy. Zajeté týmy už nemají místo ve finále splitu jisté a kdokoliv může překvapit.

Finálový víkend v LCS zahájí Freezův tým a oslabení EG, ve finále čekají Cloud9

Odveta z jara a oslabení EG

Na jaře se ve finále LCS utkali 100 Thieves a Evil Geniuses. Jednoznačná série ve prospěch EG byla okořeněna skvělými výkony marksmana Dannyho. Ten se bohužel z osobních důvodů nezúčastní finálového víkendu. Obhajoba titulu bude pro EG těžká i kvůli faktu, že 100 Thieves lační po odvetě. Celek, který triumfoval přesně před rokem dominantní výhrou nad TL je lehkým favoritem v sobotním duelu. Nic ovšem nebude zadarmo, jelikož EG mají na své straně MVP léta, junglera Inspireda.

Návrat éry Cloud9?

Každý rok alespoň jedno finále. Tak zní statistická vsuvka definující úspěchy Cloud9. Organizace od svého založení alespoň jednou za rok dosáhla na finále LCS. Co víc, poslední dvě účasti (jaro 2020 a 2021) vždy dopadly dobře pro Blabera a jeho partu. Na triumf s Nisqym a Perzkem nyní může navázat Jensen, midař s osmi kvalifikacemi na Worlds v řadě. Dánský midlaner ovšem nikdy s Cloud9 nezískal trofej, tento milník si užil pouze v dresu TL. Letos k tomu má asi nejlepší příležitost.

Cloud9 hráli v playoffs nejlépe ze všech, shodují se analytici i samotní soupeři. Ačkoliv tým vždy zaváhal v minimálně jedné hře, bylo to proti nejsilnějším soupeřům. Cesta pavoukem do finále vedla přes CLG, EG a 100T, tedy oba semifinalisty. C9 mají díky tomu jisté zkušenosti a ve finále rozhodně patří mezi favority. Jak už ovšem bylo zmíněno, stát se může cokoliv.

Finálový víkend v LCS zahájí Freezův tým a oslabení EG, ve finále čekají Cloud9

Semifinále EG vs 100T začíná ve 22:00, finále s vítězem prvního duelu a Cloud9 odstartuje v neděli ve 22:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama