Finále Worlds 2019: G2 vyzvou FunPlus Phoenix
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Finále Worlds 2019: G2 vyzvou FunPlus Phoenix

Finále Worlds 2019: G2 vyzvou FunPlus Phoenix

Filip Vít

Filip Vít

10. 11. 2019 10:00

Je to tady! Dva týmy a jen jeden vítěz. Kdo se stane světovým šampionem?

Reklama

Esportový svátek je tady! Finále Worlds vypoukne dnes ve 13:00. My jsme využili příležitosti, že se šampionát koná v nedaleké Paříži. Nezapomeňte sledovat náš instagramový účet (@tryhard.cz), kde vás budeme zásobovat fotografiemi z místa dění.

Přehled odehraných zápasů Worlds najdete v eSportovém přehledu. Nyní se pojďme podívat, co nás čeká.

Tento článek budeme postupně aktualizovat!

Čína zůstává na trůnu, FunPlus Phoenix deklasovali G2

Historie se opakovala. Stejně jako minulý rok padla Evropa proti čínskému celku, tak i tentokrát tomu nebylo jinak. FunPlux Phoenix zvítězili jednoznačně 3:0 nad G2 Esports. V playoffs se finále stalo jedinou sérií, která skončila nejkratším možným způsobem. Předchozí duely ve vyřazovací části skončily vždy 3:1.

Ve všech hrách diktovala parta kolem Doinb tempo. Ačkoli v první hře hledali hráči G2 veškeré skulinky čínského mistra, vyzrát na něj nedokázali. Druhá hra byla jednoznačně v režii FunPlus Phoenix. Ve třetí hře byl tlak na G2 příliš velký a hráči se s ním nepopasovali. Vyvolávačova trofej tak zůstává v Číně, FunPlus Phoenix však nahrazují Invictus Gaming na trůnu.

Stále podceňovaní FunPlus Phoenix?

I přestože FunPlus Phoenix ovládli letní split LPL, na světovém šampionátu byla vetší očekávání od Invictus Gaming a RNG. Čínský mistr našel v základních skupinách dvakrát přemožitele a příliš přesvědčivě nepůsobil. Ve čtvrtfinále však porazil loňské finalisty Worlds, Fnatic, 3:1. V semifinálovém souboji měřili síly s obhájci titulu – Invictus Gaming. Favorizovanější byla parta kolem Rookieho, nicméně Doinb a Tian se postarali o jejich skalp. Šance na obhajobu titulu IG byla zhacena a FunPlus Phoenix jsou připraveni dokázat, že čínský region je stále ten nejsilnější.

Dotáhne to evropská naděje do vítězného konce?

Přesně před rokem jsme drželi palce hráčům Fnatic, kteří byli tři hry od vítězství na světovém šampionátu. Letos dostává šanci Ocelotova organizace, jež má ale více předpokladů pro vítězství.

Klíčem k úspěchu kromě kapitána Perkze bude beze sportu mladičký Dán – Caps. Ten minulý rok vyhrál oba splity evropské LCS a s Fnatic se probojoval do zmiňovaného finále Worlds. Letos však nebyl jediný turnaj, na němž by neuspěl. V novém dresu vyhrál obě části LEC, stal se nedílnou součástí vítězství svého regionu na Rift Rivals, radoval se z prvenství na MSI a teď ho čeká poslední krok k dokončení perfektní sezony. Caps se stal prvním evropským hráčem, jenž se probojoval do finále Worlds (a to ještě dvakrát za sebou!).

Podaří se mu a jeho spoluhráčům vyhrát Vyvolávačovu trofej nejen pro sebe, pro tým, ale především pro Evropu?

Finále Worlds 2019: G2 vyzvou FunPlus Phoenix

Vrátí se trofej po osmi letech do Evropy?

Je to už osm let, co na Worlds zvítězil evropský tým. V roce 2011 se radovali hráči Fnatic, kteří tak ovládli první Světový šampionát League of Legends. Od té doby panovala převážně Korea, která byla sesazena minulý rok z trůnu, když se Invictus Gaming stali prvními čínskými šampiony. Letos tomu nebude jinak, neboť stejně jako minulý rok, tak i tentokrát se ve finále utká Evropa s Čínou. Nezabránil tomu ani trojnásobný světový šampion Faker, jenž s týmem padl v semifinále.

Otázkou teď je: podaří se hráčům G2 vyhrát všechny turnaje, na kterých letos figurovali? Zbývá poslední a to ten nejdůležitější…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama