Finále LCS: Team Liquid nastoupí proti Cloud9
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Finále LCS: Team Liquid nastoupí proti Cloud9

Finále LCS: Team Liquid nastoupí proti Cloud9

Reibl

Reibl

25. 8. 2019 18:00

Finále LCS je tady.

Reklama

Letní split LCS směřuje ke konci. Dnes od desíti hodin nás čeká vyvrcholení americké nejvyšší soutěže. Síly změří dva nejlepší celky, které za uplynulou sezónu zaslouženě dominovaly. Souboj Cloud9 a Teamu Liquid by měl přinést mnoho napětí.

Obhajoba titulu a vysoké ambice

Pro Team Liquid je to již čtvrté finále v řadě. Zároveň by se mohlo jednat i o čtvrtý titul. Už minulý rok Liquid dominoval. Při Worlds se jako slabina ukázala pozice midu a supporta. Majitel týmu, Steve, nelenil a nakoupil to nejlepší, co bylo dostupné. Z Cloud9 přešel Jensen a nahradil tak Pobeltera. Pro Doublelifta byl vybrán jako support CoreJJ. Změny se vyplatily, přišel třetí titul letos na jaře a pěkné druhé místo na MSI.

TL mají před sebou jisté místo na Worlds a nátlak na úspěch ve finále není velký. Od týmu se očekává výhra, ovšem ani druhé místo by jejich dlouhodobou domácí dominanci nevyvrátilo. Souboj to tak může být spíše osobní. Právě zimní přestup Jensena je velkým příběhem. Od té doby se navíc celky prvně setkávají v Bo5 sérii. Pro midaře Liquidu to tak bude hlavně o důkazu, že si přestupem polepšil.

Cloud9 čekají 5 let na titul

Může se zdát, že 3 tituly Liquidu jsou na hony vzdálené úspěchům Cloud9. Jenže opak je pravdou. Samotný Sneaky získal se C9 hned dvě LCS trofeje. Bohužel už je tomu přes 5 let. Po přestupu Jensena našel celek na pozici midu nadějného evropského midaře Nisqyho. Jeho výkony sice nejsou úplně každou hru stabilní, ale vše vyrovnává souhra se Svenskerenem. Právě ten může hrát rozhodující roli. Jeho výsledky mu mimo jiné zajistily titul MVP základní sezóny.

Pět let čekání může dnes večer skončit. Záležet bude hlavně na souhře mezi midem a junglerem. Důležitou roli hraje i botlinka. Zde je velkým favoritem duo Doublelift a CoreJJ. Zápasy se ovšem můžou rozhodnout na jakékoliv lince i v macru. Do karet Cloud9 hraje výhra 2:0 nad TL v základní části.

Nic tedy není jisté a snad nás čeká parádní podívaná. Ta odstartuje již ve 22:00.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama