Febiven ukončuje profesionální kariéru
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Febiven ukončuje profesionální kariéru

Febiven ukončuje profesionální kariéru

Nicolas

Nicolas

18. 7. 2021 15:00

Ve věku 24 let z profesionální esport scény odchází veterán Fabian "Febiven" Diepstraten .

Reklama

Rok 2021 je začátek jedenácté sezóny League of Legends. Přirozený restart všeho, co se jedno desetiletí budovalo. A s tím přichází také odchody bývalých legend a hvězd esportové scény, jako je v dnešním případě jeden z veteránů týmu Fnatic – Fabian "Febiven" Diepstraten.

Midlaner, kterého jsme měli možnost sledovat dlouhých sedm let, oznámil, že ve svých 24 letech ukončuje svou profesionální kariéru a opouští tým Fnatic Rising. 

Febiven ukončuje profesionální kariéru

Úspěchy veterána

Febiven, stejně, jako většina “oldschool” hráčů League of Legends, zažil v této hře nespočet úspěchů, i selhání. Pojďme si v rychlosti zopakovat základní statistiky z života této Evropské midlane legendy. Za svou profesionální kariéru odehrál Febiven více, než 400 her v tehdejší EU LCS lize, z toho zvítězil v 56 % sérií.

Jeho nejúspěšnější sezónou byla season 5, kdy v roce 2015 dotáhl svůj tým Fnatic ke kvalifikaci na Mid-Season Invitational – a to pouze po roce svého profesionálního hraní! Po skončení této mezinárodní události Febiven a jeho tým v oranžových dresech zničil všechny ostatní Evropské týmy a se skóre 18-0 zvítězili ve své lize, čímž získali rekord ve světě League of Legends za nejvíce dominantní split ve všech extraligách. 

Febiven ukončuje profesionální kariéru

Febiven jako Midlaner uspěl především na hrdinech jako jsou Azir, Xerath nebo Orianna a býval kvůli svému champion-poolu často srovnáván s Jihokorejskou legendou Fakerem, pouze v Evropském podání. 

Odchod do herního důchodu

Většina profesionálních hráčů League of Legends statisticky opouští esport scénu zhruba ve věku 25 let. Febiven tuto statistiku podpořil a nizozemský veterán odchází s pocitem, že je na hru již příliš starý a přenechává místo profesionálního hráče mladým, talentovaným hráčům ze všech koutů Evropy. Podobných případů ukončení esport kariéry budeme v následujících měsících a letech zažívat čím dál, tím více. Naši oblíbení hráči postupně stárnou a hra se vyvíjí až příliš dynamicky na to, aby bývalé legendy stíhaly. Konec-konců, heslem minulé sezóny bylo “Take Over – Převzetí Kontroly”. Je stále otázkou, co tím Riot myslel, nicméně zatím vše nasvědčuje tomu, že mladá krev a nově přicházející hráči jsou ti, kdo kontrolu nad lolkem v následujících letech převezmou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama