Faker jede pošesté na Worlds, v LCK zbývá jediný volný slot
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Faker jede pošesté na Worlds, v LCK zbývá jediný volný slot

Faker jede pošesté na Worlds, v LCK zbývá jediný volný slot

Nicolas

Nicolas

22. 8. 2021 15:00

Legendární tým se po téměř dvou letech ukáže na mistrovství světa

Reklama

Na celém světě se za jedenáct let kompetitivního hraní League of Legends neobjevil žádný jiný tým, který by šampionát Worlds vyhrál více než jednou. V tom jsou T1 (dříve známi jako SK Telecom T1) zcela unikátní. Všemi známá legenda Lee “Faker” Sang-hyeok si dnes splnila sen a po téměř dvouleté pauze na mezinárodních turnajích si v Bo5 sérii proti Gen.G vybojovala třetí postupové místo na světový šampionát, jako reprezentant jihokorejského regionu. Zároveň jeho mladá parta dostane možnost zvítězit již podesáté ve finále LCK, které se bude konat 28. srpna – proti slavným Damwon.

Spolu s T1 budou LCK reprezentovat také týmy Damwon KIA (současní držitelé titulu mistrů světa) a výše zmínění Gen.G. Poslední, čtvrtý slot na Worlds bude přidělen vítězi Regional qualifiers. Od diváků i analytiků se očekává, že by čtvrtým týmem měli být Nongshim RedForce.

Faker jede pošesté na Worlds, v LCK zbývá jediný volný slot

Pětice hráčů Keria, Gumayusi, Faker, Oner a Canna.


Očekávání od série

Jelikož se celku začátkem letního splitu příliš nedařilo, museli si T1 svou účast v playoffs LCK vybojovat. V semifinále na ně čekali Gen.G, kteří byli považováni za kandidáta na možné vítězství celého splitu. Před začátkem série hlasovalo v pravidelné anketě celkem čtrnáct analytiků, z nichž někteří budou starším divákům jistě povědomí – například bývalý jungler týmu Azubu Frost jménem CloudTemplar.

Faker jede pošesté na Worlds, v LCK zbývá jediný volný slot

Jak je vidět, většina analytiků vsadila na vítězství Gen.G. První hra série šla skutečně ve prospěch zlatého týmu, komentátor Valdes kritizoval především draft T1, který se spoléhal na tlak na sólo-linkách. Tato strategie proti zkušené dvojici Rascal a Bdd nefungovala, do dalších her proto Fakerův tým nastoupil s myšlenkou, dostat každého hráče na své komfortní šampiony.

Rozdrcení Gen.G

Zatímco T1 odehráli druhou, třetí i čtvrtou hru na svých oblíbených, komfortních šampionech, celek Gen.G vsadil na kompozici orientovanou okolo teamfightů. V sérii se objevili šampioni, které jsme delší dobu na profesionální scéně vidět nemohli – Gen.G si vybrali Yasua a Jarvana, jungler týmu T1, Oner, si pro sebe v poslední hře vybral Olafa. Fakerova parta se nenechala vyvést z míry podivným draftem soupeře a sérii otočili na 3:1, čímž si pojistili místo ve finále LCK splitu. Velkou zásluhu na vítězství v sérii měl především marksman Teddy, který nahradil Gumayusiho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama