Excel se dostal do čela LEC, Rogue napravili superweek
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Excel se dostal do čela LEC, Rogue napravili superweek

Excel se dostal do čela LEC, Rogue napravili superweek

Tomáš

Tomáš

27. 6. 2022 18:00

Patrikův tým se dostal na první místo v tabulce LEC

Reklama

Druhý hrací týden letního splitu je za námi a opět jsme byli svědky zajímavých zápasů. Na první místo se historicky poprvé dostal tým Excel, který momentálně zažívá nejlepší vstup do splitu. Třetí pozici okupují týmy Astralis, Fnatic, MAD Lions a také Rogue díky dvou důležitým výhrám. Do problémů se dostal tým Vitality, který nezvládl zápas s Excel a následující den dostal nakládačku od G2.

Výsledky všech zápasů najdete v našem esportovém přehledu.


Bootcamp v Koreji se Excel vyplatil

Britský tým Excel si po jarním splitu udělal výlet do Jižní Koreje za účelem bootcampu, který se podle momentálních výsledků jednoznačně vyplatil. Po prvních dvou týdnech se organizace se skórem 4:1 nyní nachází na první pozici nejvyšší evropské ligy. Podle statistik je Excel nejlepším early game týmem v celé lize, což opět také potvrdili v druhém hracím týdnu proti týmům Vitality a MAD Lions. Vitality dokázali hru ještě zkomplikovat, ale špatný Perkzův engage nakonec stál Vitality celou hru. 

V sobotním utkání s týmem MAD Lions předvedl tým Excel naprostou dominanci od začátku až do konce. Skvělý play předvedl švédský toplaner Finn, kterému se v 18. minutě povedlo najít neskutečnou 4 man Gnar ultimate, která byla pro tento zápas třešničkou na dortu. 


Rogue napravili špatný start a opět míří na vrchol

Nedokonalý start vedoucí ke skóre 1:2 z prvního hracího týdne museli Rogue v tom následujícím proti týmům Misfits a Astralis jednoznačně napravit. Rogue tento split již nejsou tak dominantní v early game jako tomu bylo v jarním splitu, což jim značně prodlužuje hry. V druhém hracím týdnu se tým rozhodl v obou hrách použít “support” Sennu a farmícího steroid supporta v podobě Soraky a Seraphine.

I když Rogue v těchto zápasech potřebovalo nutně vyhrát, tak i přesto se nebáli zkusit tuto novou kompozici, která by se mohla hodit proti lepším týmům. Výhodou této kompozice je, že i když tým nevyhrává na goldy, tak stejně dokáže zápas v pozdější fázi hry otočit díky lepšímu scalingu. Toho také Rogue využili proti týmu Astralis, kde jedním fightem v 22. minutě dokázali zápas otočit a také dotáhnout do úspěšného konce. 

Excel se dostal do čela LEC, Rogue napravili superweek

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama