Evropský tým se podívá do finále Worlds!
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Evropský tým se podívá do finále Worlds!

Evropský tým se podívá do finále Worlds!

Honza Fremut

Honza Fremut

3. 11. 2019 18:30

G2 Esports se ve finále Worlds utkají s čínskými FunPlus Phoenix.

Reklama

Po čtvrtfinále se tento víkend znovu otevřely brány do španělské haly Palacio Vistalegre pro patnáct tisíc diváků, kteří v sobotu a neděli sledovali semifinálové souboje. V sobotní bo5 sérii se představily dva čínské celky – vítez letního splitu LPL FunPlus Phoenix a vítěz minulých Worlds Invictus Gaming. Nedělní bitva o finále nabídla poslední zástupce Korei a Evropy, G2 Esports proti SK Telecom T1


Čínská bitva

Jak bylo již zmíněno výše, čínští zástupci se utkali v prvním semifinálovém mači. Ačkoliv se FunPlus Phoenix povedlo postoupit na Worlds jako první seed z Číny a svou skupinu na Worlds vyhráli, v tomto souboji s vítězi posledního Světového šampionátu je někteří mohli vidět jako mírné outsidery. Vždyť Invictus Gaming si udrželi všechny hráče z minulého roku a zkušenosti hrály jasně v jejich prospěch. Pro všechny hráče základní sestavy FPX to byla první účast na Worlds. Jak se ovšem ukázalo, tenhle svět patří mladým. 

Midlaner Doinb čelil kritice pro svůj velmi omezený champion pool, někteří jeho kritici zašli tak daleko, že podle jejich slov je recept na výhru proti FunPlus Phoenix jednoduchý, stačí zabanovat Ryze. Doinb ovšem ukázal, že ačkoliv Ryze patří mezi jeho nejsilnější šampiony, má v kapse schovaná esa. Ve skupinové fázi nám ukazál svého Maplhita a v semifinálové sérii zvolil jednou Rumbla a třikrát Nautiluse. Ačkoliv první hru s Nautilusem na midu FPX prohráli, nebáli se zvolit ho znovu a v poslední hře tímto pickem dokonce donutili midlanera Invictus Rookieho do volby Galia. 

Tato volba ovšem Invictus nepomohla a čínští FunPlus Phoenix se podívají do semifinále jako zástupce LPL!

G2 Esports pomstili Splyce

Když se minulý týden český hráč Humanoid v barvách Splyce postavil proti Fakerovi, podařilo se mu aspoň v jedné hře korejské legendy porazit. I to byl úspěch, který se od evropského černého koně příliš nečekal. V nedělním semifinále proti G2 Esports ovšem SK Telecom T1 poznali pravou sílu Evropy.

Parta kolem Capse s Promisqem kryjícím jejich záda v bo5 sérii proti SKT dominovala. SKT se sice dařilo získávat v early game více killů, evropští králové ovšem díky lepší kontrole mapy dokázali úzký náskok SKT vždy dohnat a postupně dostávat hry pod svojí kontrolu. Fakerovi a spol. se podařilo vyhrát pouze druhou hru, a tak se můžeme ve finále těšit na evropského zástupce. G2 Esports se pokusí o odvetu za minulé finále, ve kterém evropští Fnatic podlehly čínským Invictus Gaming. Midlaner G2 Caps, který ještě minulý rok hájil barvy Fnatic, se díky této výhře stal prvním evropským hráčem, který se zúčastní dvou finále Worlds po sobě.

Evropský tým se podívá do finále Worlds!

Samotný zápas byl také velkým lákladem pro fanoušky, což se promítlo do statistik sledovanosti. Dnešní semifinálovou sérii sledovalo v jednu chvíli 3,9 milionu diváků, což znamená, že souboj mezi G2 Esports a SK Telecom T1 je v tomto ohledu nejsledovanější esports událostí v historii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama