Evropská kvalifikace na TFT Fates: Championship
i Zdroj: Tryhard.cz
TFT novinky TeamFight Tactics Článek Evropská kvalifikace na TFT Fates: Championship

Evropská kvalifikace na TFT Fates: Championship

Dominik

Dominik

15. 1. 2021 07:00

Známe všechny podrobnosti ohledně kvalifikace na světový šampionát v TFT.

Reklama

Druhý světový šampionát v TFT začne v lednu, je tedy čas se podělit o všechny podrobnosti, jak mohou hráči soutěžit v kvalifikaci turnaje.

Kvalifikace

První z novinek je zařazení tureckého serveru do evropské kvalifikace. Přidá se tak k EUW, EUNE a ruské CIS.

Hráči budou odměňování na základě svých výkonů a úmístění v ranked žebříčku, ale ke kvalifikaci na Worlds budou hráči muset ukázat schopnosti i v rámci finálního eventu. Nejlepších 64 hráčů z evropského regionu se dostane do poslední fáze. Ta bude čítat 40 hráčů z EUW, 10 hráčů z EUNE, 10 hráčů z TR a 4 hráči z CIS, kteří se utkají v kvalifikačním finále o svá místa na Worlds.

Druhou velkou novinkou je rozšíření počtu míst na Worlds z 16 na 24. Díky tomu, že je Evropa jedním z nejlepších regionů, se počet postupujících zdvojnásobil. Z výběru 64 nejlepších se pak na Worlds podívá 6 z nich.

Evropská kvalifikace na TFT Fates: Championship

Kvalifikační proces startuje s příchodem nového patche 18. ledna, který s sebou přinese menší rank reset. Kompetitivní cyklus pak začne 26. ledna v 00:01 středoevropského času. Cyklus potrvá 4 týdny, kdy se mimo první týden, tedy 8., 15. a 22. ledna v 23:59 vytvoří 3 snímky žebříčku 150 nejlepších hráčů z EUW, 100 z EUNE, 100 z TR a 64 z CIS. Tyto výsledky pak budou nahrány na leagueoflegends.com a mohou být zveřějněny později.

Hráči obdrží body na základě svých výkonů s maximem 60 bodů za umístění v top 10. Pro legitimní kvalifikování musí hráč odehrát alespoň 10 her týdně.

Rozpis způsobu udělování bodů je uveden v tabulce níže. V případě remízy se započítá umístění hráčů z posledního cyklu jako tiebreaker. Neoprávnění hráči, jako jsou sekundární účty nebo hráči z jiných regionů, budou započítáni do součtu bodů, ale budou odstraněni z konečného pořadí.

Umístění 1-10 11-25

26-50

51-100 101-150
Body 60 50 40 25 10

 

Nejlepší 4 hráči CIS budou definováni pomocí 4 kol TFT od 13. února, podrobnosti budou brzy k dispozici.


Finální fáze

Poslední kvalifikační fáze pro 64 nejlepších začne prvním kolem, které potrvá dva dny. Oba hrací dny se uskuteční 6 kol bez resetování bodů mezi, což zaručí, že se ti nejlepší a nejkonzistentnější vyšplhají na vrchol tabulky.

Každou hru hráči obdrží body na základě umístění ve hře. Párování v prvním kole bude založeno na výkonech hráčů na jejich příslušných serverech a poté v každém dalším kole bude přiřazení v lobby vycházet z počtu získaných bodů. Horní polovina finalistů obou dnů pak postoupí do druhého kola, což sníží počet hráčů na 16. A připomínáme, že bodové součty hráčů se mezi 1. a 2. dnem nevynulují.

Umístění 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.
Body 8 7 6 5 4 3 2 1

 

V každém případě nerozhodného výsledku budou body rozděleny podle skóre SOS (celkový počet bodů dosažených všemi soupeři v předchozích lobby / celkový počet her odehraných všemi soupeři v předchozích lobby). Skóre SOS bude použito při tvorbě zápasů každého kola. Ve výjimečných případech, kdy dva hráči mají stejně bodů a stejné skóre SOS, bude vítěz vybrán náhodně.

Druhé kolo začíná 13. března s 16. nejlepšími rozdělenými do 2 skupin, kteří budou rozlosováni na základě výsledků z prvního kola. Tady budou resetovány všechny body a finalisté tak začínají s čistým štítem a stejnými šancemi. Odsud postoupí 4 nejlepší z každé skupiny do finální osmičky. Druhá šance však bude pro ty, kteří skončí na pátém a šestém místě, protože se kvalifikují do skupiny poslední šance.

14. března pak bude soudný den. Všechny body budou resetovány a osm finalistů bude soutěžit ve třech zápasech, aby získali co nejvíce bodů. Čtyři nejlepší hráči si zajistí své místo na mistrovství světa TFT Fates. Mezitím se spodní čtyři přesunou do skupiny Last Chance Group spolu s těmi, kteří skončili pátí a šestí v té předchozí. Po dalším vynulování bodů bude těchto osm hráčů bojovat o poslední šanci se dostat na světový šampionát, ale pouze dva nejlepší postoupí a dokončí šestici evropských reprezentantů. 

V obou případech posledního dne o jakýchkoli remízách v žebříčku to, kdo se umístil v posledním kole nejvyšší. V případě, kdy se někdo z vítězů nebude moci zúčasnit světového šampionátu, jeho místo obsadí následující nejvýše postavený hráč.

Prizepool

Celkový prizepool pro kvalifikaci je 30 000 eur (784 945 korun) rozdělených mezi 8 finalistů.

  1. 15 000 e
  2. 5000 e
  3. 3000 e
  4. 2000 e
  5. 1500 e
  6. 1500 e
  7. 1000 e
  8. 1000 e

Více informací a podrobné FAQ můžete najít zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama