Evropa získává tým v Overwatch League
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport Článek Evropa získává tým v Overwatch League

Evropa získává tým v Overwatch League

Michal Kovář

Michal Kovář

13. 8. 2017 18:25

Skoro se zdálo, že starý kontinent zůstane opomenut.

Reklama

V červenci došlo k představení hned sedmi měst hostící týmy z Overwatch League. Mezi vybranými se nacházel Boston, Los Angeles, Miami, Orlando, New York, San Francisco, Soul a Shanghaj. Jednalo se o zástupce Ameriky a několik asijských měst, která díky oblibě Overwatch nemohla být opomenuta. Dlouho ale visel otazník nad Evropou. Overwatch esport zde není tolik populární a pro investory by to mohlo znamenat vysoké riziko.

Druhá vlna ohlášení však zbořila veškeré obavy. Los Angeles získalo druhý tým a jako evropský zástupce se představil Londýn. Právě anglickou metropoli pro sebe zvolila organizace Cloud9 založená roku 2012, a která je považovaná za přední klub napříč herními tituly.

"Jsme nadšení, že fanoušci Cloud9 v Evropě a UK získali vlastní tým" Jack Etinne, zakladatel a CEO Cloud9

Západ Spojených státu se naopak může těšit z rivalské dvojce sídlící ve městě Los Angeles. Druhý tým představila dvojice investorů Stan Kroenke a Josh Kroenke. Tito pánové stojí za týmy z NFL, několika mediálními domy či nám bližším týmem z Premier League, Arsenal F.C.

"Chystáme se v Los Angeles vybudovat fenomén, který si získá fanoušky po celém světě" Josh Kroenke, spoluzakladatel KSE ESPORTS

Tímto se dostáváme na celkový počet devíti týmů, který však není konečný. Overwatch League začíná koncem letošního roku a až do 30. října bude otevřené přestupové okno.

Jaké město bude asi ohlášené příště?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama