Evropa klopýtala, ale vyhrála Rift Rivals
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Evropa klopýtala, ale vyhrála Rift Rivals

Evropa klopýtala, ale vyhrála Rift Rivals

Honza Fremut

Honza Fremut

30. 6. 2019 18:00

G2 Esports, Fnatic a Origen zvítězily proti americkým TSM, Cloud9 a Team Liquid!

Reklama

V uplynulých třech dnech se v americkém Los Angeles odehrával turnaj mezi třemi zástupci evropské LEC a severoamerické LCS. O turnaji jsme vás informovali v tomto článku(odkaz). 

Kromě klasických zápasů se fanoušci dočkali také show matche mezi legendami jednotlivých regionů.

Ačkoliv Amerika tento show match vyhrála, následně hrané seriózní zápasy patřily bez větších pochybností evropským týmům. Vždyť hned první herní den Evropa vyhrála všechny zápasy a to například Fnatic nasadily náhradního junglera a Origen poslali na midlane Patrika a s mithym hrál na botlane Nukeduck.

Druhý herní den, kdy se hrály další zápasy v základní skupině, se americkým týmům dařilo více, ovšem konečné skóre bylo 6:3 pro Evropu.

Na základě výsledku skupiny evropské týmy měly možnost ve finálové bo5 "counter pickovat" tým, proti nasazenému americkému zástupci. Po výhrách Fnatic nad Cloud9 a Origen nad TSM, se podařilo americkým Team Liquid skóre snížit na 2:1, ovšem ve čtvrtém zápase Fnatic nedaly Team SoloMid šanci a zajistily pro Evropu vítězství na Rift Rivals. 

Zajímavým tématem mezi experty bylo, jaký opravdový přínos jsou Rift Rivals pro kompetitivní scénu. S názorem, že by se mělo zrušit rozdělení splitů na jarní a letní část a namísto toho udělat jeden déle trvající split, jenž by byl hrán systémem bo3 a přidat více mezinárodních turnajů. Později uvedl, že jeho pohled je pouze z kompetitivního hlediska a uvědomuje si, že v rámci marketingu, sledovanosti apd. se RIOTu tento systém vyplatí nejspíš více. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama