Evil Geniuses nahradí Echo Fox v NA LCS, vrací se i Dignitas a Immortals
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Evil Geniuses nahradí Echo Fox v NA LCS, vrací se i Dignitas a Immortals

Evil Geniuses nahradí Echo Fox v NA LCS, vrací se i Dignitas a Immortals

Filip Vít

Filip Vít

27. 9. 2019 14:00

Světoznámá organizace hlásí comeback!

Reklama

Známý americký tým Echo Fox si LCS v roce 2020 nezahraje. Již v dubnu tohoto roku vyplynulo na povrch rasové napadání ze strany Amita Raizada – jednoho z investerů Echo Fox. 

Bývalý basketbalový hráč a investor Echo Fox, Rick Fox, se tehdy rozhodl okamžitě prodat svůj podíl a organizaci opustit. Celou situací se začal zabývat také pořadatel LCS – Riot Games. Celý svět se dlouhodobě snaží proti rasismu bojovat a jeho přítomnost v americké nejvyšší LoL lize je naprosto nepřípustná. Rozhodnutí Riotu bylo jasné, LCS opustí buď Echo Fox, nebo Amit Raizad. Echo Fox se bohužel Amita Raizada nedokázalo nijak zbavit a rozhodlo se svůj slot v LCS prodat.

Evil Geniuses nahradí Echo Fox v NA LCS, vrací se i Dignitas a Immortals

Návrat Evil Geniuses po pěti letech

23. července se společnost Kroenke Sports & Entertainment dohodla zaplatit společnosti Echo Fox 30,25 milionu dolarů za slot League Championship Series. Evil Geniuses se tak vrací na scénu League of Legends po pěti letech (naposled působili v americké LCS v roce 2014). V týmu působily hvězdy jako Froggen, Krepo, Snoopeh či Yellowpete.

"Jsme nadšeni, že v roce 2020 můžeme přivítat Evil Geniuses zpět v LCS a podpořit jejich návrat ke svým kořenům v rámci esportu League of Legends," uvedl komisař LCS Chris Greeley ve svém prohlášení.


Také Dignitas a Immortals hlásí návrat

Podle videa na twitteru se Dignitas a Immortals – dvě organizace, které ztratily svůj slot v nejvyšší americké lize, také vrací zpět. Naposledy jsme je viděli hrát v sedmé sezóně, tedy před franšízou celé soutěže.

Je zajímavé, že místo jim přepouští kromě Optic Gaming také účastník letošních Worlds Clutch Gaming. I když zvolený výraz “přepouští” asi není správný. Clutch Gaming v podstatě jen změní jméno na Dignitas. I výměna Optic Gaming za Immortals proběhne podobně, ale zde už hráli velkou roli i peníze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama