EU Masters mění formát, dva české či slovenské týmy mohou postoupit
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek EU Masters mění formát, dva české či slovenské týmy mohou postoupit

EU Masters mění formát, dva české či slovenské týmy mohou postoupit

Reibl

Reibl

12. 1. 2020 07:00

Dva týmy na mezinárodní scéně a rozšíření české ligy.

Reklama

Letošním rokem se EU Masters lehce mění. Nejlepší celky z evropských národních lig si opět projdou turnajem, který principem připomíná Worlds. Hráči zde mají šanci se ukázat na mezinárodní scéně a prokázat své kvality. Pojďme si projít jednotlivé změny a co to konkrétně znamená pro českého fanouška.

Nové seedování týmů

Minulý rok se přímo do hlavní fáze mohlo kvalifikovat 13 týmů. Vždy po jednom týmu z každé lepší národní ligy. Nechyběla německá Pemier Tour, polská Ultraliga a španělská Superliga. Mezi těmito týmy figurovala i naše česká liga, Hitpoint Masters. Česko-slovenská scéna tak měla původně vstupenku přímo do skupinové fáze. Zbylé 3 týmy se musely kvalifikovat přes play-in část. Do play-in části byly nasazené druhé celky z těch nejlepších lig. Některé tak měly ve skupinové části 2 zástupce. Celkem se do EU Masters turnaje (včetně play-in) kvalifikovalo 20 týmů.

Letos dostane svoji šanci 28 týmů. Ty dostanou seed podle předchozích výsledků na EU Masters.

  • Rank 1 – 2
    • Seedy: 2 týmy skupinová fáze, 1 tým play-in fáze
    • Ligy: Prime League (Německo), SuperLiga (Španělsko)
  • Rank 3 – 4
    • Seedy: 2 týmy skupinová fáze
    • Ligy: LFL (Francie), UKLC (UK a Irsko)
  • Rank 5 – 8
    • Seedy: 1 tým skupinová fáze, 1 tým play-in fáze
    • Ligy: EBL (Balkán), PG Nations (Itálie), Nordic  Championship (severské státy), Ultaliga (Polsko)
  • Rank 9 – 13
    • Seedy: 2 týmy play-in fáze
    • Ligy: Baltic Masters (Baltské státy), Belgian League a Dutch League (Benelux), Hitpint Masters (Česko a Slovensko), Greek Legends League (Řecko a Kypr), LPLOL (Portugalsko)

EU Masters mění formát, dva české či slovenské týmy mohou postoupit

Česká liga rozšiřuje počet týmů

Velmi zajímavou změnou je zisk dvou slotů v EU Masters pro českou ligu. Oproti minulým rokům jsme si sice pohoršili se seedem a tuzemské týmy se nyní musí probojovat play-in fází, ovšem je to logické. Bilance našich týmů není zrovna oslnivá, co se EU Masters turnaje týče. České a Slovenské týmy se tedy v Hitpoint lize poperou o dvě vstupenky do mezinárodního prostředí. Hitpoint navíc vyšel vstříc nejen týmům, ale i fanouškům. Liga se rozroste na 8 týmů z loňských šesti. Vysílat se bude častěji a čeká nás krom tradičního offline finále i online playoffs.

Pro domácí scénu je to možnost vyslat do Evropy více nadějných hráčů a přivést další sponzory. Letošní sezóna bude velice důležitá a třeba se konečně v mezinárodní konkurenci dočkáme lepších výsledků.

Kvalifikace do Hitpoint Masters se koná 12. a 15. ledna. Z těchto kvalifikací se do ligy dostane 6 týmů. Doplní je pak Esuba a Team Brute.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama