EU LCS se možná rozdělí na čtyři regiony
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek EU LCS se možná rozdělí na čtyři regiony

EU LCS se možná rozdělí na čtyři regiony

Honza Fremut

Honza Fremut

6. 9. 2017 16:30 5

Je reálná změna EU LCS systému?

Reklama

Včera se na webu ESPN objevila další ze zajímavých spekulací ohledně EU LCS. 

Podle zdrojů blízkých Riotu by se měla Evropská LCS v příštím roce rozdělit do čtyř regionů - Barcelony, Londýna, Berlína a Paříže. Zatím není známo, kde přesně by se zápasy v daných městech odehrávaly, kromě Berlína, ve kterém se nachází LCS studio. Očekává se ovšem, že všechny informace oznámí RIOT v následujících týdnech. 

Herní systém by se dočkal zajímavé změny. V každém ze zmíněných regionů by bylo po šesti týmech a nejlepší dva týmy z každého regionu automaticky postoupí do takzvané Lepší Ligy (podobně jako fotbalová Liga Mistrů), která probíhat ve stejný čas jako soutěže v Barceloně, Londýně, Berlíně a Paříži. Týmy na třetím a čtvrtém místě budou bojovat v play-in a páté a šesté týmy se utkají v otevřené kvalifikaci. Systém postupovaní na Světový Šampionát by měl zahrnovat jisté místo pro vítěze "Větší Ligy" a systém Regionálních bodů. 

Aktuálních 10 týmů z EU LCS by si mohlo vybrat svůj region, ve kterém chtějí soutěžit, další účastníky RIOT teprve hledá. Podle zdrojů by mezi zájemci měl být třeba velkoklub Paris Saint-Germain, relativně nová organizace Red Bull eSports a známý tým Origen. 

Zvěsti o změnách přichází ve chvíli, kdy se zdá být Evropská LCS na úpadku, H2K odmítli pokračovat v LCS, jestliže RIOT nezlepší finanční podmínky pro kluby a dle zvěstí G2 Esports, Fnatic, Misfits a Splyce zažádaly o možnost hrát v příštím roce v NA LCS kvůli jistější finanční stabilitě díky systému franchising. 

Na redditu se z řad hráčů snesla k tomuto tématu vlna odporu a mnozí od Riotu požadují, aby přestal využívat EU LCS jako laboratorní krysu. Kromě amatérských názorů se ale k této novince vyjádřili také zasvěcení lidé. Toto třeba na reddit napsal majitel týmu Misfits Ben Spoont:

I když se nemůžu pustit do všech detailů této záležitosti, mohů říct, že s navrhovaným systém přijde obrovská změna nutná k znovuoživení silného regionu, který má hráčskou základnu mnohem větší než Amerika.

V takovémto novém systému bude každý zápas mnohem důležitější a s větším dopadem, než jak tomu bylo dosud. Za Misfits mohu říct, že se mi nový systém zamlouvá svou ideou a strukturou. Nebudu lhát a tvrdit, že je perfektní. Evropskému Riotu jsme poskytli feedback k částem, které jsou podle nás nutné ještě upravit.

Když jsme s týmem původně zažádali o přestup do americké LCS, o těchto plánech jsme ještě nevěděli. Nyní máme k dispozici mnohem více informací a budeme nadále pracovat společně s Riotem, abychom si vytvořili model, který je výhodný po ekonomické stránce pro hráče i pro týmy a zaměříme se postavení Evropy vedle Ameriky.

Jaký je váš názor na tuto zajímavou změnu? Pomůže to zlepšit upadající zájem o LCS? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama