Entropiq zvítězili na Prague Champs, týmu z LFL dokázali vzít jednu hru
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Entropiq zvítězili na Prague Champs, týmu z LFL dokázali vzít jednu hru

Entropiq zvítězili na Prague Champs, týmu z LFL dokázali vzít jednu hru

Giry

Giry

20. 6. 2022 15:00

O2 Universum bylo svědky největšího turnaje u nás.

Reklama

Největší tuzemský LoL turnaj je u konce. Obrovskou akci navštívily tisíce diváků a byly svědky toho, jak si česká jednička v LoL esportu – tým Entropiq – poradila s oběma soupeři, kteří na ni během semifinále a finále čekali.

Sobotní program zahájil souboj mezi Dynamo Eclot a SINNERS. V něm byl úspěšnější sesterský tým známého českého hokejového celku, když si se svými soupeři poradil 3:1. Stejným výsledkem pak Entropiq v druhém semifinále vyřadili historicky nejúspěšnější domácí celek eSubu.

Ve finále pak Entropiq potvrdil roli favorita a i přes to, že turecký jungler Rames nemohl kvůli problémům s vízy přijet a hrál pouze online, dokázali si hráči v černo-zelených dresech poradit s Dynamem Eclot mohli tak nad hlavu pozvednout trofej pro šampiona turnaje.

Takhle tedy vypadá závěrečné pořadí a velikost výhry, na kterou týmy dosáhly.

  • 1. místo Entropiq – 100 000 Kč
  • 2. místo Dynamo Eclot – 50 000 Kč
  • 3.-4. místo eSuba a Sinners – 25 000 Kč oba

Entropiq zvítězili na Prague Champs, týmu z LFL dokázali vzít jednu hru

Trenér týmu Entropiq s trofejí pro vítěze. Foto: Prague Champs

Po finále se však ještě nekončilo, z prestižní francouzské ligy LFL přijel zkušený tým Gamers Origin, aby vyzval domácí jedničku na souboj o dalších 100 000 Kč. V tomto klání Entropiq dokázali dokonce v jedné z her zvítězit, ale hráči GO ukázali, že patří na Evropskou špičku a nedali českým šampionům šanci.

Kromě samotného esportového turnaje se však návštěvníci mohli zapojit také do bohatého doprovodného programu. Potkat mohli nejen své oblíbené hráče z týmů, které se Prague Champs zúčastnily, ale také oblíbené influencery jako Xnapy, Herdyn nebo Czechcloud, či oblíbené cosplayery Ketrin, Gehennu, Malexana a mnoho dalších.

Entropiq zvítězili na Prague Champs, týmu z LFL dokázali vzít jednu hru

Cospalyerka Gehenna jako Jinx. Foto: Prague Champs

Kromě toho o pauzách mezi zápasy probíhaly různé soutěže o drobné dárečky ale i velké ceny jako herní židle, doplňky k PC a další. Diváci si mohli popovídat přímo se zaměstnancem Riot Games nebo se vyfotit s některou ze soch vyobrazující šampiony ze hry v životní velikosti.

Dočkáme se dalšího ročníku? Možná. Za značku Mastercard, která společně s Komerční bankou umožnila Prague Champs uspořádat, takto akci komentoval generální ředitel společnosti pro Českou republiku a Slovensko Michal Čarný.

V Česku a na Slovensku vzniká kolem esportu poměrně silná komunita, která je velmi technologicky inovativní a moderní způsoby placení jsou pro ni už naprosto přirozené. Chtěli jsme těmto fanouškům proto přinést taky něco navíc. Turnajem Prague Champs navazujeme na naše globální partnerství s Riot Games a přinášíme fanouškům League of Legends unikátní zážitek. Po tomto víkendu je jasné, že zájem o esport je na vzestupu nejenom na globální úrovni, ale taky u nás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama