Entropiq porazil Barcelonu na EU Masters a postupuje do Knockout fáze
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Entropiq porazil Barcelonu na EU Masters a postupuje do Knockout fáze

Entropiq porazil Barcelonu na EU Masters a postupuje do Knockout fáze

Nicolas

Nicolas

5. 4. 2022 06:00

První velký úspěch tuzemské soutěže na EU Masters 2022.

Reklama

Tým, který převálcoval domácí česko-slovenskou ligu Hitpoint Masters, celek Entropiq, si vítězstvím v tuzemské soutěži zajistil účast na letošním European Masters 2022 – tedy přesněji řečeno v její Play-in fázi. Jelikož československá liga nemá na mezinárodních turnajích zrovna úspěšnou minulost, většina fanoušků Entropiq a eSuby (která přijela jako seed 2) byla přesvědčená o pádu a selhání na EM 2022.

Dnes se však karty obrátily a napsala se další část historie česko-slovenského esportu, tým Entropiq v soupisce Robocop, Rames, Eren, Khantos a Denyk totiž dominoval své skupině, postoupil do Knock-out fáze turnaje a dokonce během prvního dne porazil giganta své skupiny – španělský tým ⁠Barça eSports, který hraje pod hlavičkou legendárního klubu FC Barcelona.

Entropiq porazil Barcelonu na EU Masters a postupuje do Knockout fáze

Výsledky všech skupin

Drobná zaváhání týmu přišla až druhý hrací den, nejprve proti řeckým WLGames, později proti Barceloně, která si došla pro pomstu z porážky minulého dne. Ve zbytku odehraných zápasů však ukázali tuzemští hráči výkony, za které se rozhodně nemusejí stydět – příkladem budiž Italský tým Macko Esports, který i přes předpoklady dokázali porazit hned dvakrát po sobě a vyřadit tak tento tým z kvalifikace do Knockoutu.

Entropiq, v jehož managementu pracuje také známý Pavel “Mozilla” Klaban, se tedy posouvají do Knockout fáze, ve které se definitivně rozhodne, kdo postoupí do hlavní části European Masters. Pro československou scénu a její fanoušky se jedná o nebývalý úspěch. Fáze, o které je řeč, proběhne už zítra. Na naše borce čeká celek Unicorn of Love Sexy Edition.

Výsledky dalších skupin

Naši druzí reprezentanti z týmu eSuba, kteří vládli české scéně dlouhé roky, bohužel neměli takové štěstí jako Entropiq. Vypadli ze své skupiny B s výsledným skóre 1:5. Ze skupiny B tak postupují týmy Unicorns of Love Sexy edition a Bifrost, které čeká boj o život v knockout stage.

Skupina C sice neobsahuje žádný český tým, ale zato zde najdeme kontroverzní celek Vitality.Bee, což je academy roster Teamu Vitality, který hraje v nejvyšší evropské lize LEC. Pro fanoušky včelí organizace nezbývá než doufat, že academy tým zažije lepší split, než jejich větší bratr z LEC.

Poslední, čtvrtá skupina D není rovněž žádným překvapením – populární celek Karmine Corp naprosto zdecimoval veškerou opozici ve skupině a tzv. tiebreaker se odehrál o půlnoci mezi týmy MCON, Z10 a EGN, kde byl poslední jmenovaný nejúspěšnější a také postupuje.

Knockout play-in

Osmička týmů se nyní popere o 4 místa v hlavní fázi. Vítěz skupiny vyzve vždy druhý tým z jiné skupiny. Na Entropiq připadli Unicorns of Love Sexy edition, kteří byli ve skupině s eSubou. Poskytne náš pro letošek méně úspěšný celek cenné informace Entropiqu před čtvrtečním Bo3 duelem?

Entropiq porazil Barcelonu na EU Masters a postupuje do Knockout fáze

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama