EG po vzoru evropských mistrů prolétli lower bracketem a získávají titul v LCS
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek EG po vzoru evropských mistrů prolétli lower bracketem a získávají titul v LCS

EG po vzoru evropských mistrů prolétli lower bracketem a získávají titul v LCS

Reibl

Reibl

25. 4. 2022 12:00

Mladík Danny předvedl jednu z nejlepších akcí v historii League of Legends.

Reklama

Tvrdá porážka 2:3 v prvním kole playoffs byla pro EG poučením, které celek přesně potřeboval. Podobnou frází začínal také článek a příběh výhry G2 Esport v evropské LEC. Právě takto se také psala historie v LCS, kde po úvodní porážce předvedl celek Evil Geniuses nekompromisní jízdu spodní částí vyřazovacího pavouka.

Navzdory těm nejlepším

EG hned na úvod playoffs čekal první nasazený Team Liquid. Těsná prohra poslala tým postavený okolo mixu mladíků a veteránů do spodní části playoffs bracketu. Zde Evil Geniuses ztratili jednu hru proti FlyQuestu, v Bo5 přesto dominovali a postoupili se skóre 3:1 dále. V tu chvíli nejspíše nikdo netušil, že si celek svůj Nexus ubrání po zbytek turnaje.

Jednoznačná výhra 3:0 nad Cloud9 byla některými považována za méně významnou kvůli klesající formě soupeřů. Až finálový víkend tak plně odkryl formu EG a zvláště marksmana Dennyho. Mladík z Hawaie začínal s League of Legends, když mu bylo pouhých 6 let. Ve 14 letech dosáhl na challenger a prvně se v LCS objevil před dosažením plnoletosti. Výsledkem jsou čtyři pentakilly jen za jarní část, přičemž ten poslední přišel v sobotu v noci proti TL. Moment, který budete vídat ještě hodně dlouho.

Sestava EG je kromě Dannyho složená také ze dvou Kanaďanů, Vulcana a nováčka jojopyun. Zbytek doplňuje veterán Impact a nadaný polský jungler a LEC MVP Inspired. Evil Geniuses tak nevsázeli na řadu importů, ale spíše na domácí talent.

EG po vzoru evropských mistrů prolétli lower bracketem a získávají titul v LCS

Dominance až do konce

Skóre 3:0 proti Teamu Liquid nakonec bylo zopakováno i ve finále. 100 Thieves si odnášejí nejrychlejší prohru v historii finálových duelů v LCS. Freeze bohužel tým nedovedl k obhajobě trofeje.

Organizace Evil Geniuses se stává teprve šestou (po TSM, CLG, C9, TL a 100T), která ovládla americkou ligu. Půjde navíc o první příležitost pro EG na mezinárodní League of Legends scéně.

EG po vzoru evropských mistrů prolétli lower bracketem a získávají titul v LCS

Na MSI se EG setkají ve skupině s G2 Esports. Jejich běh lower bracketem, jak již bylo naznačeno, je prakticky identický. Jak se mistři LCS nechali slyšet, chtějí dokázat hrdě reprezentovat a ukončit trend, kdy NA na mezinárodní scéně vždy pohořelo. Zda se jim to podaří zjistíme již v druhé půlce května, kdy se Mid Season Invitational koná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama