EDG si odnáší Summoner's Cup, v těsném finále porazili DWG
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek EDG si odnáší Summoner's Cup, v těsném finále porazili DWG

EDG si odnáší Summoner's Cup, v těsném finále porazili DWG

Tomáš

Tomáš

6. 11. 2021 18:00

EDG si ve finále světového šampionátu poradili s korejským favoritem DWG KIA

Reklama

Největší lolkařský event roku je za námi a z 16 nejlepších týmů světa známe vítěze. Stává se jím čínský seed číslo 1 EDG, kteří si ve velice vyrovnané finálové sérii došli pro svůj první titul poměrem 3:2 nad korejskými šampiony DWG KIA.

Úvodní překvapení

Největším překvapením draftu první hry byl určitě picknutý Yasuo ze strany Damwonu, který putoval na top pro Khana. EDG se rozhodli pro kombo na botu v podobě Jhina a Zileana, kde tito dva hrdinové stále stoupají na popularitě. Po velice vyrovnané early game přišel souboj o druhého heralda, o kterého jak čínské, tak korejské týmy rádi bojují. Lépe z tohoto fightu vyšli EDG, kde byl klíčový Meiko se svým Zileanem, který oživil svého junglera a ten vyhrál teamfight ve prospěch svého týmu. Po nespočet vyrovnaných soubojích přišel v 30. minutě klíčový root od Vipera, který znehybnil Showmakera a následný engage okamžitě usmrtil tohoto korejského midlanera. Tento vyhraný souboj vyústil v ocean soulu a Barona Nashora pro EDG a ukončit tento zápas již byla maličkost.


DWG vyrovnávají

V draftu druhé hry přišla změna v banu od DK, kteří se rozhodli zabanovat Jarvana, který byl v rukách JeiJie velice úspěšný. DK opět překvapili svým draftem, když Showmaker se rozhodl vytáhnout eso z rukávu v podobě Malzahara, kterého už jsme mohli několikrát vidět na světovém šampionátu. Early game tentokrát vyšla lépe Damwonu, který profitoval hlavně z picku Malzahara, který našel svou ultimátní schopností hned několik odchytů. O možný obrat zápasu se pokusil JeiJei, který v 23. minutě stealnul Barona, ale EDG se velkou goldovou ztrátu podařilo jen lehce zmírnit. EDG byli v takovém goldovém deficitu, že si ani nemohli dovolit pořídit QSS, který by zrušil případný stun od Malzahara. Damwon po ukořistění druhého Barona již kontrolovali hru a tečku zápasu vložili na poslední potyčce na botu, kde se EDG ještě pokusili o poslední vzdor.


Finále na dosah korejců

Draft třetí hry prodělal určité změny, kde ban Qiyany od EDG okamžitě vyústil v instalock Lee Sina pro Canyona, který se proslavil tímto hrdinou na světovém šampionátu. Úvodní fáze hry byla otázkou, kdo z midlanerů dokáže lépe využít globální prezenci na mapě. I když Showmaker dokázal následovat několik fightů, tak přece jen byl právě Scout ten, kdo dokázal opakovaně odchytávat na sidelinkách Khana. To, že se celá série bude točit okolo Heraldů potvrdila i třetí hra, kde odchyt Beryla zajistil Heralda ve prospěch pro EDG. Pak se ale ukázala preciznost teamfightů Damwonu, kde Showmaker na svém Sylasovi opakovaně dokázal nacházet perfektní engage i přes to, že ztráceli pár tisíc goldů na EDG. Svým Lee Sinem se také blýsknul Canyon, který na Baron riveru dokázal flash-kickem najít Flandreho a zajistit tak Baron powerplay pro svůj celek a otočit tak goldový deficit. Následný odchyt EDG u Elder draka už byla jen čistka a DK si došli pro match point v sérii.


Silver Scrapes

Předposlední hra nabídla nespočet nových hrdinů v podobě Zoe a Viega pro EDG a Gwen, Talona a Orianny pro DK. Velkou prioritu v této hře byla pro EDG toplane, kde JieJie svou prezencí dostával Flandreho ahead oproti Khanovi. I přes to, že EDG hráli okolo horní linky, tak se jim zároveň povedlo ukořistit všechny 3 draky a dostat se tak na mountain soul point, která jejich kompozici velice vyhovovala. Tu se jim také v 26. minutě dokázalo ukrást, kde JeiJei opět dokázal outsmitnout Canyona a vytvořit tak důležitou výhodu pro jeho tým. Následný Baron Nashor už byla jen pojistka a čínští šampioni tak srovnali sérii na 2:2.


EDG završují překvapení

Poslední hra, která má rozhodnout o tom, kdo se stane šampionem 11. sezóny. Tentokrát se DK rozhodli, že vezmou Gravese na svou stranu. Na to okamžitě EDG odpověděli se silnou botlinkou Aphelios s Rakanem. Draftem prošla také Zoe, která okamžitě šla do rukou Scouta. Velký otazník visí nad Trundlem, kterého se rozhodli DK vzít pro Canyona. Úvodní klasický fight u Heralda vyhráli EDG, ale Heralda se zmocnil Damwon. Hra byla extrémně vyrovnaná až do okamžiku, kdy v 23. minutě se Flandremu podařil najít engage na Showmakera a tím zajistit ocean soul point pro EDG. Damwon věděl, že jim začíná hořet u nohou, a tak se Khan s Canyonem pokusili o sneaky Barona v 28. minutě a taky se jim to podařilo i když EDG už byli na cestě k pitu. Hra se opět vyrovnala a rozhodoval fight o ocean soulu, kde zazářil Viper se svým Apheliosem a smazal Canyona, čímž získal free ocean soul pro svůj tým a také vyhrál celý fight v riveru. U souboje o Elder draka se podobný odchyt povedl Scoutovi, který se Zoe nasměroval svou kouli přes půlku riveru a usmrtil tak junglera DK. Damwon se ještě pokusil o nějaký cross map play, ale proti pushi EDG s Baronem se nedalo nic dělat. EDG po 41 minutách ukončují nadvládu Damwonu a získávají tak svůj první titul na světovém šampionátu v historii své organizace.

EDG si odnáší Summoner's Cup, v těsném finále porazili DWG

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama