Druhý týden LEC: Neon v čele ligy, trápící se Fnatic a 3:0 pro outsidery
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Druhý týden LEC: Neon v čele ligy, trápící se Fnatic a 3:0 pro outsidery

Druhý týden LEC: Neon v čele ligy, trápící se Fnatic a 3:0 pro outsidery

Reibl

Reibl

31. 1. 2023 15:00

G2 smetli Jankose a jeho tým ze Summoner's Riftu.

Reklama

Druhý týden základní části zimního splitu v LEC přinesl opravdu zajímavou podívanou. SK Gaming si připsali tři nečekané skalpy, Fnatic se nadále trápí a slovenský marksman Neon se s Vitality osamostatnil na vrcholu tabulky.

Vzestup SK Gaming a BDS

Asi jen málokdo by čekal, že SK Gaming porazí v jednom týdnu G2, Vitality a loňské mistry KOI. Jenže přesně to se stalo. SK nabrali formu a po 1:2 startu se ocitli na děleném druhém místě. Jejich účast v nadcházející Bo3 části je tak téměř jistá. Obdobně tomu je u BDS. Francouzská organizace neměla o moc jednodušší rozvrh. Výhra proti Astralis byla očekávaná, zdolání Fnatic a MAD Lions už nikoliv.

Druhý týden LEC: Neon v čele ligy, trápící se Fnatic a 3:0 pro outsidery

Díky skvělému víkendu nechali obě organizace ve velkém závěsu další outsidery ligy. Konkrétně Astralis a trochu překvapivě i Excel. Astralis si připsali svoji první výhru až v pondělí proti Excelu. Obě organizace aktuálně ztrácejí jednu hru na postupové příčky, kde se překvapivě nacházejí Fnatic a KOI.

Trápení Fnatic a KOI

Jedna nezvládnutá úvodní fáze hry za druhou. Asi tak lze popsat zápasy Fnatic. Tento trend se změnil až při posledním utkání druhého hracího týdne proti Heretics. Jenže zde Fnatic pro změnu nezvládli mid-game a musejí se opět spokojit s jednou výhrou během celého týdne. Navíc proti poslednímu Excelu.

Skóre 2:4 a tedy dělenou sedmou pozici sdílí Fnatic překvapivě s KOI (dříve Rogue). Lose streak čtyř zápasů není pro loňské šampiony lichotivý a snadno by se mohlo stát, že si na horší z těchto dvou celků došlápnou Astralis nebo Excel. Ostatně jde o Bo1 zápasy a stále každý tým čekají tři duely.

G2 předvědli dominanci, na Vitality ale nestačili

Feednutý Draven, tančící Herald u Nexusu a konec v 19. minutě. Tohle není vaše soloQ, ale finální momenty z duelu G2 proti Heretics. Jankos dostal od svého bývalého týmu pořádnou čočku a chuť si musel spravit odplatou na Wunderovi s Fnatic o den později.

Druhý týden LEC: Neon v čele ligy, trápící se Fnatic a 3:0 pro outsidery

Zvládl by tento tým vyhrát MSI?

Kupodivu to ale byla jediná výhra, kterou si G2 tento víkend připsali. Už v sobotu totiž padli proti SK Gaming a v pondělí si v přímém boji o první místo neporadili s Vitality. Neon si nové angažmá vybral opravdu dobře a spolu s Perkzem se aktuálně nachází na prvním místě.

Vitality jsou tak prvním týmem, který má 100% jistotu postupu do další části zimního splitu. O zbytku se rozhodne za týden, kdy nás opět čekají tři hrací dny. Zvládnou KOI a Fnatic závěr skupin? A zastaví někdo rozjeté SK Gaming s BDS? To zjistíme v sobotu večer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama