Do League of Legends se blíží voice chat
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Do League of Legends se blíží voice chat

Do League of Legends se blíží voice chat

Reibl

Reibl

7. 12. 2017 13:00

Párty systém bude značně vylepšen a přidá se k němu i hlasová komunikace.

Reklama

Riot zveřejnil informace ohledně novinek, které přibydou v klientovi. Po více než roce ostrého nasazení a dvou letech vývoje se hráči konečně dočkají větších novinek.

Aktuální stav klienta

V posledních několika patchích se předělával například systém pozvánek do hry. Mohli jste stisknout tlačítko "hrát znovu" aniž jste byli zakladateli párty, a navíc jste dostali role z poslední hry. Tento krok byl pouhým vylepšením funkce "hrát znovu" a nebylo to nic převratného. Po letech a nespočtu žádostí přišla na řadu také kolekce skinů. Toto vše ale bylo slibováno už roky. Riot se tedy rozhodl pohnout z místa a přinést nové funkce. Díky nim bude jednodušší hledat nové kamarády po konci hry, pozívat je do her a komunikovat s nimi. Více se o tom rozpovídal Riot Soundwave:

Celkem jsme udělali tři velké změny. Začneme s párty. Ty budou přetrvávat mezi hrami, budete moct změnit například mapu, nebo rovnou pozvat do párty někoho z obrazovky po skončení hry. Tyto zdánlivé maličkost nám poskytly možnost udělat o dost větší vylepšení co se komunikace týče. Upozorňuji, že tyto novinky jsou ve vývoji a bude trvat několik dalších měsíců, než se dostanou ve finální podobě do hry.

Můžu vás ale ubezpečit, že se s nimi setkáte už v první polovině příštího roku!

Obrazovka po konci hry

Do League of Legends se blíží voice chat

Výše uvedený obrázek ukazuje návrh, kde budete moci přidat hráče do vaší párty. To vám umožní zahrát si s daným člověkem několik dalších her bez nutnosti si ho přidávat do přátel. Navíc bude v párty stále i po skončení následující hry.

Tato funkce je na první pohled maličkostí, ale bude mít mnohem větší účel.

Do League of Legends se blíží voice chat

Nyní navíc uvidíte, kdo klikl na tlačítko "hrát znovu" a je tedy připraven k další hře. Odpadne zbytečné ptaní se "jdeš další?"

Otevřené párty

Do League of Legends se blíží voice chat

Do League of Legends se blíží voice chat

Větší novinkou bude možnost otevřené párty. Ta umožní vašim přátelům připojit se do lobby, aniž byste museli posílat pozvánky. Každý z vašeho seznamu přátel tuto speciálně označenou párty uvidí a bude se moct připojit na jedno kliknutí. Možnost otevřené párty bude jen na vás, v základním stavu bude tato funkce vypnutá a bude jen na vás, zda jí povolíte.

Do League of Legends se blíží voice chat

Nový párty systém vám také umožní pozvat kohokoliv do hry, i když samotný herní mód nebude moci hrát. Abych to vysvětlil, představte si následující situaci:

Máte kamaráda, který je moc daleko od vaší aktuální divize a pozvali jste ho do rankedu. On vám odepíše, že hru nemohl z tohoto důvodu přijmout. Vy jste tak museli hledat někoho dalšího nebo změnit herní mód a pozvat ho poté znovu.

S novým systémem lobby bude váš kamarád moci přijmout hned první pozvánku. Všem se zobrazí upozornění s přesným důvodem, proč hra nemůže začít a vy budete moci změnit mód, aniž byste museli někoho znovu zvát. Tento systém upozornění nejen na příliš rozdílné divize. Pokud bude mít někdo například malý počet šampionů a vy budete chtít hrát draft pick, zobrazí se upozorění.

Cílem bylo, abyste spíš vybírali, co budete hrát, a ne s kým.

Voice Chat

To nejzajímavější na konec.

Do League of Legends se blíží voice chat

O přidání hlasových funkcí jsme se již jednou zmiňovali zde. V tu dobu bylo do klienta třeba přidat ještě mnoho jiných věcí, které měly přednost. Teď nadešel čas. Voice Chat bude vestavěn přímo do systému párty. Než se pustím do podrobností, toto byl důvod, proč jsme se snažili udělat párty takovou, že když do ní někoho pozvete, zůstane v ní co nejdelší dobu a nebude jí muset opouštět.

Na začátek, pokud se nebudete chtít účastnit hlasového hovoru, budete mít možnost tuto funkci vypnout. Voice Chat bude součástí jen a pouze párty a neplánujeme rozšíření pro hráče mimo danou párty. Chceme hlasovou komunikaci zachovat přátelskou, s tím, že se do ní zapojí pouze vybraní lidé, které můžete ztlumit a další hru už nepozvat.

Toto jsou pouze některé novinky, které teď můžeme zveřejnit. Všechny koncepty, které zde vidíte jsou pouze pracovní a vzhled těchto novinek se může změnit. Máme také další nápady, na kterých aktuálně pracujeme a rádi se o ně podělíme, jakmile to bude možné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama