Disciplinární tresty pro hráče: Taimou, Tairong, Silkthread a XQC
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport Článek Disciplinární tresty pro hráče: Taimou, Tairong, Silkthread a XQC

Disciplinární tresty pro hráče: Taimou, Tairong, Silkthread a XQC

Rosie

Rosie

12. 3. 2018 15:54

Taimou, Tairong, Silkthread a XQC Byli potrestáni za své chování.

Reklama

I profesionální hráči účastnící se Overwatch League se musí chovat slušně podle Blizzardem stanovených pravidel. Porušení těchto pravidel pak vede k trestům. Dnes se podíváme na to, kteří hráči pykali za své chování v poslední době. V pátek 9. března byly v Overwatch League provedeny tyto disciplinární opatření.

Timo “Taimou” Kettunen  z týmu Dallas Fuel obdržel pokutu  $1,000 za pomlouvání gayů na svém osobním streamu.

Tae-yeong “TaiRong” Kim z týmu Houston Outlaws byl varován za zveřejňování útočných memes na sociálních sítích. Po incidentu Tairong zveřejnil veřejnou omluvu a poslal peníze na podporu Hiroshima Peace Culture Foundation. Tento krok byl brán v úvahu při rozhodování o jeho trestu.

Ted “Silkthread” Wang z týmu Los Angeles Valiant byl pokutován ve výši $1,000 za sdílení účtu a tím i porušení licenční smlouvy s koncovým uživatelem (kterou vydal Blizzard). 

Félix “xQc” Lengyel reprezentující tým Dallas Fuel byl na čtyři zápasy suspendován. Trest mu končí dnes (tedy 12. března). Dále také xQc obdržel pokutu ve výši $4,000. Hráč opakovaně používal emote s rasově znechucujícím podtextem na streamu Overwatch League a na sociálních médiích. Mimo to se také znepokojivým způsobem vyjadřoval k Overwatch League komentátorům a ostatním hráčům na sociálních médiích a jeho osobním streamu. xQc byl již dříve varován, suspendován a pokutován za stejné chování.

Disciplinární tresty pro hráče: Taimou, Tairong, Silkthread a XQC

Je nepřijatelné, aby členové Overwatch League takto šiřili nenávist, rasismus nebo sdíleli memes s tímto podtextem. Je velmi důležité, aby si byli všichni členové vědomi dopadu svého chování a aby se to již neopakovalo. Převážná většina hráčů a personálu Overwatch League plně využívají možnosti působit v první významné globální esportové lize a snaží se zlepšovat, aby splnili, co se od nich očekává. Společnost se snaží okolo Overwatch League vytvořit přející komunitu, která zahrnuje všechny hráče a fanoušky, a doufá že tyto disciplinární tresty to jen dokazují.

Overwatch League

Jaký je váš názor na tyto tresty? Jsou podle vás oprávněné a dostačující?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama