Deset banů bude k dispozici už brzy
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Deset banů bude k dispozici už brzy

Deset banů bude k dispozici už brzy

Giry

Giry

20. 5. 2017 11:55 2

Systém deseti banů bude naprosto odlišný od toho, který používají profesionální hráči.

Reklama

Už od patche 7.11 by se měla banovací fáze pro všechny draft módy na Summoner's Riftu prodloužit o dva bany na obou stranách. Každý tým tedy zabanuje pět šampionů. Tato změna se bude během patche 7.11 dostávat postupně do různých regionů. Vzhledem k této změně bude také nově nutné vlastnit dvacet šampionů, abyste mohli hrát ranked hry (dosud stačilo disponovat šestnácti šampiony).

Formát

První fáze se nijak nezmění - nejprve budou mít všichni hráči několik sekund na ukázání šampiona, kterého by v následující hře rádi hráli.

Následující fáze - tedy banování - bude probíhat úplně jinak, než dosud. Banovat bude všech deset hráčů najednou. Hráči budou muset vybrat šampiona pro ban a jejich výběr nebude viditelný pro protihráče. Pouze spoluhráči vidí, co chcete zabanovat - bude tedy možná koordinace s vaším týmem. Obrázek šampiona, kterého chcete zabanovat, se objeví vedle portrétu šampiona, kterého jste si vybrali v prvních sekundách. Poté, co ban šampiona potvrdí všichni hráči (nebo po uběhnutí časového limitu), se seznam deseti zabanovaných šampionů zobrazí pro všechny účastníky hry a následuje klasická fáze pro výběr šampionů, kteří se budou tuto hru hrát.

Může se stát, že na obou stranách bude zabanovaný stejný šampion. Tím se ale nic nemění a banování ani jiné fáze to nijak neovlivní. Může se tedy stát, že celkem bude v jedné hře zabanováno jen pět šampionů, pokud oba týmy vyberou tu samou pětici.

Pro lepší přehled se podívejte na toto video:


Design

Riot se tímto krokem snaží dát všem hráčům kontrolu nad banovanými šampiony. S touto změnou si bude moct každý hráč zabanovat svůj přímý counter-pick. Budete-li si chtít vzít do hry full AP supporta, nemusíte již spoléhat na tým, že zabanuje Blitzcranka. Hodláte-li dominovat na TOPu s Garenem, Teema do hry nepustíte i bez přemlouvání spoluhráčů.

Další výhodou je mnohem rychlejší celkový proces pick/ban fáze. Riot odhaduje, že se do hry dostanete o 30 až 120 sekund rychleji než s tříbanovým systémem.

A proč se do hry nedostane stejný desetibanový systém, který používají profesionální hráči na světových turnajích? Riot si myslí, že k tomuto systému je důležitá mnohem větší koordinace a jistější komunikace s týmem. Také však zmiňuje, že pracuje na nové týmové queue (frontě), kde by se tento systém používal.


Často kladené otázky

Riot také odpověděl na několik otázek týkající se tohoto tématu:

Kolik času mám na výběr banu?

  • Toto stále testujeme, ale zatím to vypadá na 35 sekund.

Co když nechci nikoho zabanovat?

  • Přidáváme do hry možnost "no ban". Pokud žádný ban nepotvrdíte, dostanete se právě na tuto možnost.

Musím potvrdit ban šampiona?

  • Ne, ale je nutné alespoň jednoho vybrat (i když tlačítko pro potvrzení pak stisknout nemusíte).
    • Pokud šampiona vyberete a poté potvrdíte ban stisknutím tlačítka, šampion bude zabanován.
    • Pokud šampiona vyberete, ale nepotvrdíte ban stisknutím tlačítka, šampion bude zabanován po uběhnutí časového limitu.
    • Pokud šampiona vyberete, ale nepotvrdíte ban stisknutím tlačítka a někdo ze spoluhráčů bude mít vybraného stejného šampiona, šampion se zabanuje jen pro jednoho z vás a druhému bude automaticky přiřazena možnost "no ban".
    • Pokud žádného šampiona nevyberete, pick/ban fáze se přeruší a vy dostanete penalizaci za dodge.
  • Na tomto stále pracujeme. Pokud se tento systém neosvědčí, provedeme změny.

Co se stane, když dva nebo více hráčů zkusí zabanovat stejného šampiona?

  • Jakmile jeden z hráčů potvrdí ban šampiona, tento šampion již nepůjde vybrat jeho spoluhráčům. Pokud se tak stane několik sekund před koncem banovací fáze a vy nestihnete vybrat jiného šampiona, přiřadí vám systém automaticky možnost "no ban", aby se předešlo zbytečným penalizacím za dodge.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama