Další fáze aktualizace herního klienta
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Další fáze aktualizace herního klienta

Další fáze aktualizace herního klienta

NexO

NexO

15. 4. 2017 17:05 2

Podíváme se, jak nám Riot rozdělil do několika fází aktualizaci nového klienta.

Reklama

Dokončení beta klienta se blíží ke konci, což nám v jednom z posledních příspěvků zmínil také sám Riot. Nedávno mluvil o tom, proč je dobré nahradit starého klienta za nového. A to má hned několik příčin. Za prvé - starý klient potýká s technickými potížemi. Druhým důvodem změny je situace, kdy se některé doplňky a funkce nemohou přidat do nového klienta, dokud je možné ještě hrát na starém. Proto se poslední měsíc Riot snaží pracovat na přechodu všech klientů k jeho nejnovější verzi. Dokončili první přechodovou fázi a nyní se chystají na druhou. Pojďme se tedy blíže podívat, jak jsou fáze rozděleny a co v nich na nás chystá.

Rozdělení fází

První fáze - již proběhla

V první fázi bylo vybráno pár náhodných hráčů na regionech Oceánie, Ruska, Brazílie a Jižní Ameriky, kterým se automaticky zaktualizoval klient na nejnovější verzi. Stále, ale mohou v login screenu přepnout na legacy klienta. U této fáze nebyly zaznamenány nějaké větší problémy.

Druhá fáze - právě probíhá

Druhá fáze se bude odehrávat na regionu Oceánie, tentokrát už jako celku a bude se týkat všech hráčů v tomto regionu. Všem těmto hráčům se zaktualizuje klient a nebudou moci již starý klient spustit a hrát na něm.

Třetí fáze

Třetí fáze by měla navazovat na fázi druhou. Teď už se bude ovšem týkat všech regionů a všech hráčů. A to tak, že se všem zaktualizuje klient. Nikdo tedy už nebude mít nadále přístup ke starému klientovi a ten se stane neaktivním a dále již v podstatě nepoužitelným. Toto se stane automaticky pokud hráč spustí League of Legends. Brzy po fázi tři Riot změní všechny stránky a odkazy na stažení klienta. Bude možné tedy už stáhnout pouze aktualizovanou verzi.

Čtvrtá fáze

Ve čtvrté fázi se automaticky odstraní jakékoliv zbytkové soubory ze starého klienta z vašeho počítače.


A co dál?

Jak jsme již zmiňovali, nacházíme se momentálně v druhé fázi. Riot sleduje každou aktualizaci a opravuje chyby, které se při nich vyskytnou. Proto tato fáze prý může trvat trochu déle, aby se předešlo různým problémům, které by mohly nastat. Riot se také zmínil, že odstranění legacy (starého) klienta bude asi ta nejtěžší část tohoto procesu a budou tedy extrémně opatrní, až se k ní dostanou.

Nového klienta už má na světě nyní přes 90% všech hráčů. Ty tento proces nijak neovlivní. Snad jen to, že v login screenu nám všem časem zmizí tlačítko na přepnutí do starého klienta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama