Další evropský midlaner míří do LCS! Abbedagge se připojí k bývalým spoluhráčům do 100Thieves
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Další evropský midlaner míří do LCS! Abbedagge se připojí k bývalým spoluhráčům do 100Thieves

Další evropský midlaner míří do LCS! Abbedagge se připojí k bývalým spoluhráčům do 100Thieves

Honza Fremut

Honza Fremut

20. 4. 2021 12:00

Abbedagge opouští Schalke 04 a míří za oceán, kdo ho nahradí?

Reklama

Odlivu hráčů za oceán do severoamerické LCS se evropští fanoušci neubrání ani po letošním jarním splitu. Ze starého kontinentu odchází německá hvězda Felix “Abbedagge” Braun, která nezamíří nikam jinam než do 100Thieves, kde se potká se svými bývalými spoluhráči Closerem a Freezem. 

Abbedagge hrál v LEC od roku 2019 za FC Schalke 04 Esports, předtím byl známý pouze z nižších evropských lig a právě turecké TCL. V Turecku se objevil společně s Freezem, Closerem, Broken Bladem a Dumbledogem v barvách Royal Bandits. Soupiska tehdy bohužel skončila na druhém místě a na Worlds 2018 se tím pádem nekvalifikovala. Nejblíže k účastni na Worlds poté Abbedagge hned v dalším roce, kdy se již v barvách Schalke snažil probojovat skrze Regionální Finále, ani tentokrát to bohužel nevyšlo a na Světový šampionát místo Schalke letěli Fnatic. 

Nyní čeká na Abbedaggeho největší životní výzva – v barvách 100Thieves se nyní nachází tři midlaneři a dá se očekávat, že tlak na evropskou posilu bude enormní. Obzvláště poté, co 100Thieves trénovaní dvojicí Zikz-Freeze dokázali uhrát čtvrté místo v jarním splitu a svými výkony překvapovali fanoušky i analytiky. Cíle organizace jsou jsou ovšem největší příčky a pochopitelně účast na Worlds, což je také důvod, proč přivádí Abbedaggeho a nového hlavního trenéra Reapereda.

Abbedaggeho v barvách Schalke nahradí mladý francouzský midlaner Ilias “Nuclearint” Bizriken, který doposud čekal na svou šanci v akademii. Ačkoliv je Nuclearint mechanicky velmi silným hráčem, v zákulisí se mluvilo o jiných hráčích, kteří by byli vhodnější náhradou. Tlak na Nuclearinta tedy bude již od prvních zápasů, což začátek kariéry v LEC mladému hráči nijak neulehčí. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama