Čtvrtfinále LEC: Humanoid bojuje o účast v Aténách
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Čtvrtfinále LEC: Humanoid bojuje o účast v Aténách

Čtvrtfinále LEC: Humanoid bojuje o účast v Aténách

Filip Vít

Filip Vít

23. 8. 2019 12:00

Evropská soutěž se posunula do další části.

Reklama

Před týdnem jsme se dozvěděli, které celky se probojovaly do vyřazovací části. Nyní šest nejlepších týmů v letní části bude bojovat o trofej pro evropské šampiony a účast na světovém šampionátu. 

Rozpis nejen čtvrtfinálových duelů naleznete v eSportovém přehledu.

České želízko v ohni

Na jaře jsme mohli fandit oběma českým zástupcům v playoff. Patrik, reprezentující barvy Origen, se dokonce probojoval do finále, kde však nestačil na nekompromisní G2 Esports. Midliner Splyce, Humanoid, obsadil čtvrtou příčku a český národ mohl být tak na oba svěřence opravdu hrdý.

V létě se však situace mění, protože Origen se překvapivě neprobojovali do playoffs. Ve hře však zůstává Humanoid, jemuž nechybělo mnoho, aby si rovnou zajistil místo v Aténách. V důležitém zápase proti Fnatic však hráči Splyce prohráli a nakonec obsadili třetí místo. Pro čtvrtfinálové klání si jako soupeře vybrali Rogue.

Jízda jak na horské dráze

Dolů, nahoru a dolů. I tak by se dala popsat cesta Vitality v letním splitu. Tým YamatoCannona nevstoupil do letní části ideálně, když po prvních dvou týdnech neukořistil ani jedno vítězství. Vitality se ale přeci jenom našli a v sedmém týdnu s neutrální bilancí 7-7 byli na dobré cestě zajistit si vstupenky do playoff. Poslední dva týdny však byli identické se startem sezóny. Vitality čtyřikrát v řadě našli přemožitele a o místo v playoffs museli bojovat v tiebreaku s SK Gaming. Zde nezaváhali a nyní budou se Schalke 04 soupeřit o postup do semifinále. Podle bookmakerů je jasným favoritem fotbalový gigant. Jak to vidíte vy?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama