Co všechno víme o nových hrách od Riotu
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Co všechno víme o nových hrách od Riotu

Co všechno víme o nových hrách od Riotu

Reibl

Reibl

7. 1. 2020 17:00

Riot již není jen a pouze o lolku.

Reklama

Za poslední půlrok se s novými hrami od Riotu roztrhnul pytel. Zatímco před rokem jsme mohli být rádi za krátkodobý herní režim proti botům, jako Invasion, nyní se můžeme těšit na velkou nadílku nových titulů a mobilních portů.

Mobilní verze TeamFight Tactics

První odbočku od čistokrevného lolka představovalo uvedení TFT. Autobattler se dočkal velké popularity a vývojář Riot Mortdog nedávno prozradil, že se mobilního portu dočkáme do 31. května. Zároveň s tím se nechal slyšet, že sety postav a předmětů bude Riot obměňovat i několikrát ročně. Dalšího setu se tak dočkáme v průběhu března.

Kompetitivní scéna TFT zatím míří na komunitní turnaje a známé osobnosti. Krom samotného specifického žánru je problémem i absence funkce sledování her.


Legends of Runeterra

Karetní hra od Riotu má za sebou aktuálně dvě bety. Ty proběhly v říjnu a listopadu. Poslední uzavřená beta se uskuteční na začátku letošního roku. Datum ale stále neznáme. Tato poslední testovací fáze by měla přinést rankedy, nové boardy, hraní s kamarády a další vylepšení. Do bety se dá zaregistrovat na oficiálních stránkách. Přístup nejspíše dostanete až při spuštění serverů.

Co všechno víme o nových hrách od Riotu

Pozvánku do příští uzavřené bety půjde opět získat i sledováním streamerů, jakmile poběží servery hry. Po konci poslední bety se herní účty restartují. Riot se nyní soustředí na vývoj hry samotné, proto o esportu není moc informací. Vydání se dočkáme v průběhu letošního roku na mobily a počítače s podporou cross-play.


League of Legends: Wild Rift

Oficiální mobilní a konzolové verze lolka unikla v asii na veřejnost ještě před samotným odhalením. Dosud především v Číně proběhlo několik uzavřených testů pro pár vyvolených. O Wild Riftu víme, že se jedná o hru od začátku vytvářenou pro ovládání mobilem, nebo gamepadem. Při vydání ve hře nepotkáme všechny postavy, ani skiny. Některé schopnosti postav se navíc dočkají drobných úprav. Jinak by mělo vše odpovídat desktopové verzi. Vydání mobilní verze hry je očekáváno v letošním roce. Riot navíc slibuje i informace o konzolové verzi Wild Riftu.


Project A, F a L

Při desátém výročí vydání League of Legends byly ukázány tři další hry. Zatím nemají oficiální jméno a Riot je pracovně označuje jako Project A, F a L.

Project A: Má se jednat o taktickou střílečku z první osoby. Nepotkáme zde LoL postavy a celý gameplay se podobá konkurenčnímu Overwatch. Důraz je při vývoji kladen na kvalitní kód, nízký ping a anti-cheat systém. Datum vydání stále neznáme.

Project F: Koncept velmi podobný Diablu, kde si zahrajeme minimálně za Blitzcranka. Víc informací není ani po měsících od představení známo.

Project L: Bojovka podobná například Tekkenovi. To je skoro vše, co víme o Projectu L. Mají zde proti sobě zápasit postavy z League of Legends a schopnosti jim poslouží jako speciální útoky. Datum vydání je stále nejasné.


Singleplayer hry

Posledním, co Riotu chybělo, byly hry pro jednoho hráče. Těch se nedočkáme přímo od vývojářů z Riot Games. Herní společnost založila sekci s názvem Riot Forge. Tato sekce se postará o dohled nad vývojem her, které vycházejí příběhem, či postavami z LoL. Následné vydání také zašítítí Riot Forge. Aktuálně víme o dvojici titulů, které se připravují.

Ruined King: Tahové RPG z prostředí Bilgewater a Shadow Isles s důrazem na příběh. Krom samotného oznámení ve formě traileru toho více nevíme.

CONV/RGENCE: Plošinovka, ve které si zahrajeme za Ekka v prostředí Zaunu. Můžeme očekávat hrátky s časem a zajímavý příběh. Více informací se snad dozvíme brzo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama