Co  nás čeká v roce mamuta?
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky Článek Co nás čeká v roce mamuta?

Co nás čeká v roce mamuta?

Dalibor Benes

Dalibor Benes

28. 2. 2017 11:00

Po roce ve znamení Krakena bude naším dalším průvodcem světem Hearthstone Mamut, jaké změny a vylepšení od něj můžeme očekávat?

Reklama

Poté, co loni Blizzard oznámil rozdělení Hearthstonu na dva módy: Standard a Wild, nikdo netušil, jaký bude mít tato změna dopad na celou hru. Po roce to vypadá, že toto rozhodnutí pomohlo vylepšit celou hru, ať už pro casual nebo pro hráče. A proto nás také po roce ve znamení Krakena čeká další Standard Hearthstone sezóna, tentokrát pod záštitou Mamuta.

Co  nás čeká v roce mamuta?

Rotace karet do Wild módu

V okamžiku kdy vyjde první expanze roku 2017, opustí Standard mód veškeré kartičky z adventur Blackrock Mountain a League of Explorers. Do wildu přejde také celý obsah expanze The Grand Tournament. Blizzard si ale pro nás přichystal i pár překvapení navíc, do Wild setu budou přeřazeny i některé karty z Classic setu. Jako kompenzaci pro hráče, kteří tyto karty vlastní, jim bude připsána jejich hodnota v dust, ale zároveň jim budou karty ponechány. Pokud tedy některou z následujících karet nemáte, pokuste si ji co nejdříve ucraftit, je to prakticky zadarmo!

Co  nás čeká v roce mamuta?
Co  nás čeká v roce mamuta?
Co  nás čeká v roce mamuta?

Z neutrálních kartiček nám do Wild setu odrotují celkem tři.

  • Ragnaros the Firelord - důvody odstranění této karty ze Standard setu jsou v zásadě dva, za prvé je to karta, která se hrála v mnoha midrange i control balíčcích, jednoduše proto, že je velmi silná a má i okamžitý efekt, což způsobuje paradoxní úvahy typu: ,,Tato karta se mi sice do mého balíčku hodí, ale je lepší než Ragnaros? ''. Zároveň sebou Rag přinášel i nepopiratelný RNG efekt, jeho odrotování ze Standard módu tedy prospěje i esport scéně.
  • Azure Drake - pravděpodobně nejflexibilnější 5-drop ve hře, tato kartička se hodila do téměř každého balíčku. Jejím odstraněním doufá Blizzard ve zvýšení diversity hraných karet za pět many a zároveň se vývojáři nebudou muset při vytváření nových karet stále ohližet na to, zdali je daná karta srovnatelná s Azure Drakem.
  • Sylvanas Windrunner - v tomto případě máme kombinaci všech předchozích důvodů, Sylvanas je nejlepší karta ve svém mana slotu, hodí se do prakticky každého midrange nebo control decku, má RNG efekt a limituje game design. Dokonce i o něco více než dvě předchozí karty, neboť Blizzard má v plánu představit nové Deathrattle synergie a to by nemohl, pokud by Sylvanas stále byla ve Standard setu, protože by to znamenalo buff už tak velmi silné karty.
Co  nás čeká v roce mamuta?
Co  nás čeká v roce mamuta?
Co  nás čeká v roce mamuta?

Classic set opustí také následující class karty.

  • Ice Lance - tato změna má jednoznačný cíl, vystrnadit Freeze Mage ze Standardu do Wildu. Blizzard si od této změny slibuje větší variaci v Mage balíčcích. Freeze Mage je totiž skutečně starý deck, hraje se prakticky už od Bety.
  • Power Overwhelming - další karta, která se objevuje v téměř každém Warlock balíčku, dáva mnoho možností, ať již na získáni boardu výhodným minion tradem nebo i jako finisher. A to vše pouze za jednu manu!
  • Conceal - stealth je velmi nepříjemná věc pro soupeře, neboť mnoho class nemá žadný spolehlivý způsob jak se schovaného miniona zbavit. U rogue je toto nepříjemná hlavně v kombinaci s Gadgetzan Auctioneerem. Původně Blizzard plánoval do Wildu přesunout právě Auctioneera, ale ten sám o sobě není takovým problémem a využívají ho i jiné classy, a tak si Černého Petra nakonec vylosoval právě Conceal.

Co  nás čeká v roce mamuta?

Pomůžou plánované změny vylepšit Hearthstone? Je odrotování problémových kartiček z Classic setu správným řešením? Napište nám co si o tom myslíte do komentářů!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama