Clash má stále problémy, přicházejí změny
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Clash má stále problémy, přicházejí změny

Clash má stále problémy, přicházejí změny

Reibl

Reibl

2. 6. 2019 13:00

Plán ohledně Clashe na další měsíce je jasný.

Reklama

Turnajový režim Crash má problémy už téměř dva roky. Jeho vývoj doprovázejí testy v regionech, které ovšem moc nepomáhají. Riot přislíbil update ohledně vývoje a nyní ho tu máme.

Stálé problémy

Hlavním kamenem úrazu je zátěž na servery. Kód přidělující hráčům servery není stavěný na velké množství her, které začínají ve stejnou chvíli. Dokonce ani samotné servery toto nezvládají. Krátkodobým řešením proto bylo postupné spouštění her. Na dlouhodobém se právě pracuje a zahrnuje přepsání zmíněného kódu.

I přes postupné spouštění her se stále nedařilo některým hráčům připojit. Mimo jiné i kvůli výpadkům samotné platformy. Tomuto problému se Riot v posledních týdnech věnoval. Přichází tedy větší změny.

Clash se musí změnit

První změnu představuje uvedení “startovního okna”. Váš tým nově bude moci vstoupit do turnaje kdykoliv v určitém několikahodinovém intervalu. V něm potvrdíte lock-in a jakmile se uvolní místo, tým vstoupí do turnaje. Díky této změně můžete začít hrát turnaj v době, kdy vám to více vyhovuje.

Úpravou si projde i pavouk turnaje. Hrát se bude pouze dva dny. V obou bude k dispozici pavouk pro 8 týmů. Váš tým se může zúčastnit oba hrací dny, nebo jen jeden z nich.

Riot zapracuje i na obnově a stabilitě celého turnajového systému. Pokud například v nepřátelském týmu někdo opustí výběr postav, systém vám najde nového soupeře.

Co bude dál?

Časová osa pro vývoj Clashe vypadá zhruba takto:

  • Vývoj (nyní): nový formát pavouka a upravený kód pro obnovení
  • Interní testování (brzy): Riot tentokrát toto testování bere opravdu vážně
  • Regionální testování (léto 2019): v případě drobných problému proběhne více těchto testů napříč regiony
  • Globální beta (později): po úspěšném skončení regionálních testů se vyzkouší spuštění Clashe ve více regionech najednou.
  • Spuštění (později): za předpokladu, že globální beta test uspěl a vše bylo stabilní, Riot oficiálně spustí Clash
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama