Čína pohořela. T1 rozdrtili JDG a postupují do finále
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Čína pohořela. T1 rozdrtili JDG a postupují do finále

Čína pohořela. T1 rozdrtili JDG a postupují do finále

Nicolas

Nicolas

30. 10. 2022 15:00

Shrnutí prvního semifinálového zápasu mezi T1 a JDG

Reklama

Nezabitelný král démonů je zpět – tato slova zněla během včerejší půlnoci v každém komentovaném vysílání Worlds 2022. Jednalo se o semifinálový souboj mezi jihokorejskou legendou T1 a čínskou jedničkou a posledním čínským reprezentantem, JD Gaming. Souboj měl rozhodnout o tom, který tým je lepší a kdo si více zaslouží účast ve finále světového šampionátu. A taky rozhodl. Jednalo se o divokou, agresivní, nespoutanou zábavu, která se kompletně vymykala veškerým predikcím a důrazně doporučujeme, pokud jste první část semifinále nesledovali, abyste napravili tento rest a zhlédli alespoň highlighty z této úžasné série. Jednalo se o League of Legends v tom nejlepším a divácky nejpříjemnějším světle.

Ačkoliv především první dvě hry působily značně vyrovnaně a vyhrávalo se na miniaturní makro-strategické chyby druhého týmu, v celkovém pohledu na sérii vyhráli T1 na plné čáře a doslova zadupali do země hrdé zástupce čínské LPL.

Průběh série

První hru pro sebe utrhli čínští JDG – nutno však dodat, že se jednalo o hru, ve které byla z obou dvou stran cítit silná nervozita a hráči v obou týmech dělali chyby na každém kroku. Především toplaner T1, Zeus, který se svou Camille skákal bezmyšlenkovitě dopředu proti pěti nepřátelským hráčům. Faker se po dlouhé době objevil na jednom ze svých ikonických picků – Galiovi. Ten fungoval poměrně dobře a T1 několikrát během hry dokázali využít jeho globální prezenci. JDG měli však na své straně Jaxe pro toplanera 369, který se stal rozhodujícím článkem v posledních teamfightech.

Druhá hra přinesla zásadní změny v draftu T1. Objevil se nám všemi oblíbený šampion Ryze pro Fakera, který je dlouhodobě považován za jeden z nejhorších picků, jaký pro sebe v moderním LoLku můžete získat. Král démonů ale dokázal z tohoto šmouly vytěžit neuvěřitelný tlak na nepřátelský tým a zatímco kontroloval doslova celou mapu Vyvolávačova žlebu, jeho marksman Gumayusi předváděl precizní mechanické dovednosti. Obecně se dá série shrnout jako dominance botlinky T1, jelikož Gumayusi a Keria masivně přehrávali Hopea a Missinga, kteří pro sebe neustále volili podivnou, komfortní, ale nefunkční dvojici Apheliose a Lulu.

Čína pohořela. T1 rozdrtili JDG a postupují do finále

Třetí hra, nejdůležitější hra, co se týká mentálního rozpoložení, by se nesla ve velmi podobné atmosféře, kdyby se T1 nerozhodli znovu překvapit svým draftem – do hry se dostali šampioni Nocturne a Gangplank, tedy kompozice jako stvořená pro maximální globální tlak. Jak se předpokládalo, hráči JDG během brzkých fázích hry šikanovali Zeuse na jeho Gangplankovi, bohužel však zapomněli na fakt, že proti nim nestojí pouze jeden hráč, ale další čtyři – kteří si mohli bez otálení brát jednu věž za druhou, draky a nespočet killů. Hra se přehoupla přes 30. minutu a i šikanovaný Gangplank dorazil do svých itemových powerspiků. V rozhodujícím teamfightu vše oplatil hráčům JDG – obrovským kritickým zásahem.

Čína pohořela. T1 rozdrtili JDG a postupují do finále

Poslední hra už byla jen třešničkou na dortu – a jak jsme zmínili výše, doporučujeme ji zhlédnout. Jednalo se o bezprostřední devastaci a destrukci posledního čínského reprezentanta – a zatímco v prvních třech hrách se blýskali především hráči Gumayusi a Keria, tato hra byla jasným důkazem, že nejslavnější hráč historie, Faker, rozhodně ještě nepatří do starého železa. Za svého Azira předváděl neuvěřitelné mechanické outplaye, T1 si brali vše, co se jim zamanulo a Azirova ultimátní schopnost Emperors Devine, získala více, než čtyřikrát čistý ACE pro jihokorejské hráče.

Poslední čínský reprezentant tak na Worlds 2022 skončil a finále se bude opět, jako za starých časů, nést čistě v duchu jihokorejské školy League of Legends.

Kdo je nejlepší region světa? Samozřejmě, že jihokorejská LCK. A ze všech tří týmů to budeme my, T1, kteří na turnaji zvítězí.

                                                                                                                                                                                          –  T1 Keria

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama