Čína opět trumfla Koreu, TOP Esports ovládli Mid-Season Cup
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Čína opět trumfla Koreu, TOP Esports ovládli Mid-Season Cup

Čína opět trumfla Koreu, TOP Esports ovládli Mid-Season Cup

Filip Vít

Filip Vít

31. 5. 2020 18:00

Souboj mezi asijskými regiony jednoznačně vyhrála LPL.

Reklama

Kvůli pandemii bylo zrušeno MSI. Korejská LCK a čínská LPL neotáleli a jako adekvátní náhradu za zrušený mezinárodní turnaj spolu zorganizovali Mid-Season Cup, kde se se proti sobě utkaly čtyři nejlepší celky z obou regionů. Dá se v podstatě říci, že šlo o Rift Rivals s upravenými pravidly. První duel se odehrál 28.května a dnes už známe jméno vítěze celého turnaje.

T1 padli už ve skupině, Invictus Gaming bez jediné výhry

V posledních dnech jsme mohli sledovat atraktivní souboje mezi nejlepšími celky planety. Korea neuspěla v posledních dvou letech na žádném z mezinárodních turnajů, tudíž tentokrát tasila drápy a připravovala se na sesazení Číny z trůnu. Nicméně korejské týmy opět selhaly.

Z každé skupiny postoupily dva nejlepší celky do vyřazovací části.

Skupina A byla velmi vyrovnaná. Hned v prvním souboji porazil Faker s T1 světové šampiony FunPlus Phoenix. Kdo by ale čekal, že pro nejúspěšnější organizaci na světě to bude první a zároveň poslední vítězství na turnaji? Korejští mistři ztratili hru proti Damwon Gaming, i přes značné vedení v počáteční fázi hry. Teddy se svými spoluhráči nedokázali dotáhnout ani hru proti TOP Esports do vítězného konce, tudíž se s bilancí 1-2 mohli s vyřazovací částí rozloučit. Damwon Gaming si díky výhře nad T1 připsali na své konto taktéž pouze jeden bod, když oba souboje s oponenty z Číny prohráli. Do další fáze turnaje tak postoupili FunPlus Phoenix a TOP Esports.

Ve druhé skupině museli být uskutečněny dva tiebreakery, protože JD Gaming, Gen.G a DragonX sdíleli první pozici s bilancí 2-1. První zápas, který rozhodl o prvním postupujícím ze skupiny B, ovládli Gen.G nad DragonX. JD Gaming následně vyzvali DragonX, kteří v posledním zápase základní části opět selhali. Největší ostudu si uřízli hráči Invitus Gaming, když na turnaji nedokázali porazit ani jednoho soupeře ze skupiny. 

Skupina A

Pořadí Tým Bilance
1. FunPlus Phoenix 2-1
2. TOP Esports 2-1
3. T1 1-2
4. Damwon Gaming 1-2

Skupina B

Pořadí Tým Bilance
1. JD Gaming 3-1
2. Gen.G 3-1
3. DragonX 2-3
4. Invictus Gaming 0-3

JackeyLove slaví s TOP Esports vítězství

Jediný korejský zástupce v playoff, GenG, schytal v semifinále od TOP Esports výprask 3:0. Čínští vícemistři čekali ve finále na vítěze duelu FunPlux Phoenix proti JD Gaming. Čínští šampioni tentokrát na FunPlus Phoenix nestačili, tudíž světoví šampioni z roku 2019 ve finále vyzvali tým, v němž působí hvězdy jako JackeyLove či Karsa. Ti nechtěli opakovat neúspěšné finále v LPL. Naštěstí pro ně a ostatní spoluhráče TOP Esports zvládli tentokrát svoje finálové působení výborně, když darovali svým soupeřům pouze jednu hru. TOP Esports tak slaví první velké vítězství a zároveň spolu s ostatními celky z Číny dokázali, že na ně Korea stále nestačí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama