České duo z MAD Lions slaví postup na Worlds, Fnatic pokořili G2 Esports
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek České duo z MAD Lions slaví postup na Worlds, Fnatic pokořili G2 Esports

České duo z MAD Lions slaví postup na Worlds, Fnatic pokořili G2 Esports

Filip Vít

Filip Vít

31. 8. 2020 13:00

Playoff evropské soutěže opět pokročilo a my už známe prvního finalistu!

Reklama

V LEC došlo v posledních dnech celkově ke třem duelům. Pojďme si shrnout, co důležitého se odehrálo.

Výsledky všech zápasů naleznete tradičně v eSportovém přehledu.

Zázračný běh Schalke překazila lvíčata, Humanoid a Carzzy poletí na Worlds

V pátek čekal českou dvoijici velmi důležitý souboj. MAD Lions se utkali se Schalke 04 o postup na světový šampionát. Fotbalový gigant byl na vítězné vlně, když vyhrál deset zápasů v řadě. Aby spoluhráči slovenského střelce Neona dovršili spanilou jízdu, kdy se ze dna tabulky dokázali odrazit a postoupit do vyřazovací časti, museli porazit hráče v bíložlutých dresech. Pro Abbedaggeho a jeho kumpány však byli MAD Lions nad jejich síly a jejich sen se rozplynul. Nejen, že Schalke nebudou bojovat o evropskou trofej, ale ani se nenominovali na Worlds. Nic to ale nemění na tom, že si hráči Schalke 04 získali naše srdce. Jejich zázračný běh letním splitem nezůstane v zapomnění a je jen důkazem toho, že v eSportu není nikdy nic ztraceno.

Pro české fanoušky to znamená, že letos na neprestižnějším turnaji neuvidíme jednoho českého zástupce, nýbrž dva! Humanoid si svou premiéru na světovém šampionátu odbyl minulý rok se Splyce, když dokonce měřil síly s Fakerem. Tentokrát ho však kromě nových spoluhráčů doprovodí i druhý krajánek – Carzzy.

Cesta lvíčat v Evropě skončila. Po výhře 3:1 nad Schalke byli přílíš krátcí na Rogue, kteří se oklepali z prohry, kterou jim uštědřili Fnatic. Rogue smetli MAD Lions 3:0 a v sobotu se utkají s G2 Esports o postup do finále. 

Fnatic postoupili přes své démony do finále

874 dní. Tak dlouho čekala Rekklesova parta na to, až pokoří své odvěké rivaly. Dechberoucí sérii musela rozhodovat opět pátá hra, kterou ale tentokrát do vítězného konce dotáhli hráči Fnatic. Černooranžoví tak slaví postup do finále, kde budou čekat na vítěze z dvojice Rogue a G2 Esports.

České duo z MAD Lions slaví postup na Worlds, Fnatic pokořili G2 Esports

Ani jednou se vedení v sérii neujmula Ocelotova organizace. Ta musela vždy dotahovat ztrátu. Zlom přišel ve třetí hře, kdy si v rané fázi hry vytvořili spoluhráči Perkze náskok a vypadalo to, že hra nebude mít dlouhého trvání. Jenže jak hráči Fnatic nejednou již v minulosti ukázali, vyhrabali se z velkého deficitu a nakonec oslavovali vítězství.

Dočkáme se klasického finále, nebo Rogue zaskočí finalisty uplynulého světového šampionátu? Během následujícího víkendu se rozhodne o králi letního splitu LEC 2020.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama