Česi bojují o finále LEC, čeká je odvetné utkání s G2
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Česi bojují o finále LEC, čeká je odvetné utkání s G2

Česi bojují o finále LEC, čeká je odvetné utkání s G2

Reibl

Reibl

18. 4. 2020 14:00

Kdo vyzve v neděli Fnatic v přímém boji o titul?

Reklama

Jarní split odstartoval 24. ledna. Na začátku bylo 10 týmů. Některé kompletně nové, jiné s drobnou změnou a dočkali jsme se i úplně nových nadějných soupisek. LEC nezastavilo nic, ani globální pandemie a my se tak můžeme těšit na poslední dva zápasy, ze kterých vzejde mistr jarní části LEC.

MAD Lions vs. mad G2

Co si budeme povídat, G2 Esports můžou být trochu “mad” po jejich prohře proti MAD Lions. Celek pod vedením Ocelota a trenéra Grabbze udělal v mezisezóně jen jedinou změnu. Prohození Capse a Perkze byl risk a tentokrát by to nemuselo vyjít. G2 zaváhali hned v první Bo5 sérii, kdy podlehli MAD Lions. Nyní mají šanci na reparát. Jenže MAD můžou opět překvapit a definitivně potopit Pekrzovu partu.

Lvíčata totiž nemají co ztratit. Hned 4 hráči jsou v LEC prvním rokem a dotáhli to mezi TOP 3. Český midař Humanoid si udělal jméno už minulý rok, když se v dresu Splyce dostal až do čtvrtfinále Worlds. Letos ho doplnil mladičký střelec Carzzy, který podává stabilně nadprůměrné výkony. Naše duo může podruhé překvapit, ovšem G2 tentokrát jistě pojedou na plné obrátky.

Těsná prohra G2 v prvním kole playoffs může leccos naznačit. Přesto můžeme G2 označit za favority. Jejich nejlepší forma stále převyšuje snad všechny týmy. Bude také záležet na tom, jak se Caps vyspí. V případě, že uvidíme Crapse, můžou G2 na titul zapomenou.

Fnatic touží po titulu

Fnatic naposledy vyhráli EU LCS v létě roku 2018. Potom odešel Caps, který začal sbírat trofeje v dresu G2. Průchod skrz playoff byl v podání Fnatic rozhodně hladší, ovšem na G2 v základní části celek nestačil. V případě, že postoupí MAD Lions do finále, může to být opět rychlá a snadná práce pro Fnatic. G2 na druhou stranu můžou Fnatic opět porazit. Záležet tak bude i na výsledku semifinálového duelu.

Celek v oranžovo-černých dresech také spoléhá na své klíčové hráče. Podobně jako Caps, se musí dobře vyspat i Hylissang. Se správným šampionem se jedná o playmakera týmu, ale jeho chyby už několikrát stály celek hru.

Vyvrcholení splitu s hudebním doprovodem

Poslední dva zápasy se také budou hrát online ze zázemí týmů. Z Budapešti muselo bohužel sejít, Riot naštěstí i tak připravil speciální program. Na streamu se v neděli 15:00 objeví známý DJ Robin Schulz.

Semifinálový duel mezi MAD Lions a G2 Esports začíná dnes v 17:00. Vítěz se utká s Fnatic v neděli též od 17:00.

Česi bojují o finále LEC, čeká je odvetné utkání s G2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama