Cassiopeia jako topař v LCK
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Cassiopeia jako topař v LCK

Cassiopeia jako topař v LCK

24. 6. 2017 14:00

Návrat hadí ženy na scénu.

Reklama

Cassiopeia se v posledních zápasech korejské ligy LCK stala velmi oblíbeným topařem. Jak k tomu došlo? V čem je Cassiopeia na topu silná a v jakých případech naopak ztrácí?

V prvé řadě bychom si měli uvědomit, že Cassiopeia není určena na pozici toplane. Důvodem je její slabá obrana a nízká mobility, tudíž každičký gank ji dokáže značně ublížit. Jako šampion je velmi závislá předmětech a pár smrtí zpočátku hry ji pozastaví mimo hru na několik dlouhých minut.

S příchodem Rift Heralda ale vyniká její clear na lince. Jednoduše si to napushuje k nepřátelské věži a odskočí si s junglerem na Heralda. Jak bylo zmíněno, po pár přemětech získává svůj power-spike a nabízí se týmu jako splitpusher, výborný damage dealer na draka/barona i jako šampion s dostatečně silným pokem.

Cassiopeia v podání Longzhu

Taktika vzít si Cassiopeiu byla v tomto případě velice chytrá, poněvadž se brilantně hodila proti SKT kompozici. Kennen se při potyčkách na lince musí přibližovat k nepřátelskému šampionovi a tohoto Cassiopeia skvěle využívá svým Miasma (W) a může mu uštědřit nemálo poškození. Na šesté úrovni je pro Kennena velice riskantní tradovat kvůli Petrifying Gaze (R). Sám o sobě Gragas zpočátku hry moc negankuje, a proto měla Cassiopeia klid od nepřátelského junglera.

Cassiopeia v podání SKT

V tomto případě se nejednalo o tak silný pick, jako v předchozí hře. Proti Jarvanově kombu se totiž Cassiopeia jen těžko brání a musí s ním víceméné bojovat na blízko. V momentě, kdy ji Jarvan uvězní svým Cataclysm (R), se stává hadí šampionka pro Gravese snadnou kořistí. Její early-game se v tomto zápase naprosto nevydařila. Po zbytek hry jí musel pomáhat Gragas.


Z těchto dvou soubojů lze vidět, že ačkoliv si tým, který nepatří mezi nejlepší, vezme Cassiopeiu na top, stává se velmi nepříjemným oponentem. A naopak - máme-li tým #1, ještě to neznamená, že zvládne vyhrát kteroukoliv linku s ledajakým šampionem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama