Caps s Perkzem opravdu mění pozice
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Caps s Perkzem opravdu mění pozice

Caps s Perkzem opravdu mění pozice

Filip Vít

Filip Vít

17. 1. 2020 17:00

Spekulace jsou pravdivé. Perkz se vrací na středovou linii.

Reklama

Základní sestava finalistů Světového šampionátu, který se minulý rok konal v Evropě, zůstane stejná. K jedné a velmi radikální změně ale přece jenom dojde.

Málokdo věřil, že Caps opustí Fnatic, s nimiž vyhrál dva splity evropské LCS a navíc se probojoval do finále Worlds. Ještě méně pravděpodobnější byl jeho příchod do rivalského celku G2 Esports, kde na středové linii kraloval Perkz. Mladičký Dán potřeboval ale čelit novým výzvám, tudíž nabídku od druhé nejúspěšnější organizace Evropy přijal. Kapitán G2 uvolnil místo na midu Capsovi a přesunul se na nejspodnější linii. K týmu se ještě přidal mechanicky obdařený support Mikyx.

Perkzovi se na botu dařilo nad očekávání všech. Brzy se stal jedním z nejobávanějších evropských střelců a spolupráce s Mikyxem byla opravdu skvělá. G2 Esports se vrátili na trůn, když sesadili Fnatic. Tým navíc zvítězil na MSI a vyhrál téměř vše, kde figuroval. První porážka na turnaji přišla až na konci roku, na turnaji nejdůlěžitejším. G2 nestačili ve finále Worlds na nekompromisní čínský celek FunPlus Phoenix.

Možná to byl impulz ke změně, ke které se evropští šampioni odhodlali. Nebo to je jen další žertík Capse a Perkze, který vydrží jen jarní split. Kdo ví, nicméně 24.1. se proti MAD Lions Perkz vrací na mid a Caps si odbyde svou premiéru na spodní linii, kde narazí na českého snajpra Carzzyho.

Ocelote, zakladatel G2 Esports, komentoval změnu pozic svých hráčů:

Minulý rok jsme kompletně změnili hru způsobem, co se hraje na bot lane. Věřím, že tento rok můžeme změnit hru tím, co se hraje a kdo jde kam. Jak se hraje hra není má zásluha, nýbrž našich hráčů.

Myslím si, že jestli tým zůstane pospolu a bude stále motivovaný, uvidíme každý rok, že se hra stává více volnější a role nebudou mít už tak velkou váhu. Každý jde kamkoli a je to chaos. Kontrolovaný chaos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama