Caps na tiskové konferenci: Podcenili jsme Nautiluse a nechali hrát FPX přesně to, co chtěli
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Caps na tiskové konferenci: Podcenili jsme Nautiluse a nechali hrát FPX přesně to, co chtěli

Caps na tiskové konferenci: Podcenili jsme Nautiluse a nechali hrát FPX přesně to, co chtěli

Filip Vít

Filip Vít

11. 11. 2019 18:00 11

Přečtěte si, jak odpovídali hráči a management G2 na otázky novinářů během tiskové konference.

Reklama

Před zápasem bylo řečeno, že se Perkz necítí příliš dobře. Myslíš si, že to mělo vliv na výsledek zápasu?

GrabbZ: Nemyslím si. FunPlus Phoenix byli dnes prostě lepší. Nemůžeme naši prohru svádět na to, že Perkz byl nemocný. 

Proti SKT jste jasně dominovali. Mnozí věřili, že dnes vyhrajete, nicméně jste prohráli 3:0. Co bylo tak rozdílné?

Wunder: Nejprve musím říct, že obecně jsou čínské celky lepší než korejské. To se ostatně potvrdilo, když IG porazili Griffin. Stejně jako my mají více způsobů, jak hrát hru. Během celého šampionátu jsme se příliš nezlepšovali. FPX byli na jiné úrovni a my jsme jim zkrátka nestačili.

Proč není přítomný Perkz?

GrabbZ: Necítil se dobře. Nikoho nenutíme, aby se účastnil tiskové konference. A navíc po takovéto prohře je celkem přirozené, že chce být především s rodinou. 

Mnoho fanoušků se na vás těšilo. Jak jste prožívali finále?

Caps: Jsme velmi vděční za tuto podporu. Musím říct, že podpora, která se nám dostávala, byla opravdu neskutečná. Vidět skandovat tolik lidí, ať se vám daří nebo ne, je potěšující. Výsledek je pro nás velkým zklamáním a teď se budeme snažit dobít energii a vrátit se příští rok ještě silnější.

Pohra ve finále bolí, ale když se podíváš zpět na celou sezonu, můžeš říci, zda se celkově Evropa zlepšila?

Caps: Těžko říci. Není moc mezinárodních turnajů. Evropa je ale originální region a věřím, že příští rok bude ještě silnější. Je třeba ale ještě zapracovat na nějakých věcech. 

V první hře jsme viděli Pyka proti Nautilusovi na midu. Byl to counter pick proti Doinbovi a jeho Nautilusovi? Bylo to rozhodnutí GrabbZe nebo Capse?

GrabbZ: Samozřejmě jsme nevybrali šampiona náhodně, aniž bychom ho měli vyzkoušeného. FPX mají jasně definovaný styl hry. Pyke dobře dokáže podpořit junglera a může face checkovat. Musím ale říci, že jsme podcenili schopnosti Nautiluse a nechali jsme hrát FPX přesně to, co chtěli.

Jaká byla atmosféra mezi hrami? Především mezi druhou a třetí?

Jankos: Atmosféra byla dobrá. I přestože jsme dostávali pořádnou lekci, pořád jsme byli nad věcí a dokázali si ze sebe dělat legraci. Moc se toho nezměnilo. Nebyli jsme z porážek více stresovaní, nezměnili jsme náš herní plán. Nevyšlo to, přesto jsem ale velmi rád za to, jak jsme to zvládli jako tým.

Jaké jsou vaše cíle? Jaké provedeš změny, aby se to podařilo dosáhnout stanovených cílů?

Ocelote: Odpověď na otázku: “Jaké jsou vaše cíle?”  je vždy stejná. Chceme vyhrát Worlds a to je náš hlavní cíl. Aktuálně jsme zdrceni, neboť jsme od vítězství nebyli daleko. Je jedno, jestli ve finále prohrajete 3:0 nebo 3:2. Pevně věřím, že tohle je ta sestava týmu, která to dokáže. Worlds trvají dlouho a je důležité, aby se tým na turnaji posouval vpřed a zlepšoval. Veškeré zkušenosti, které jsme letos na světovém šampionátu nasbírali, musíme zužitkovat a věřit, že příště to bude lepší. 

Capsi, před finálem jsi prohlásil, že nesmíte dopustit, aby Doinb roamoval. Ve všech třech hrách jsme však viděli, jak Doinb podporuje ostatní linky. Co se stalo?

Caps: To je jeden z důvodů, proč jsme prohráli. Mým úkolem bylo držet ho co nejvíce na lince, což se mi nepovedlo. Budeme se na to muset po sezoně podívat a udělat vše pro to, aby se to proti FPX a jiným týmům už nestalo.

Caps na tiskové konferenci: Podcenili jsme Nautiluse a nechali hrát FPX přesně to, co chtěli

Otázka pro Ocelota. Podařilo se ti poskládat tým z kreativních hráčů. Jak jsi toho docílil? Navíc celá hala vás v Paříži hnala vpřed. Jak to děláš, že organizace má tak dobré PR?

Ocelote: Co se týče kádru, nejdříve je musíš donutit podepsat kontrakt (směje se). Ne, samozřejmě to je jejich svobodná vůle a nezáleží to úplně na mně. Je to jejich rozhodnutí. Dále si... SAKRA! (GrabbZ se zrovna polil a všichni na konferenci se smějí). Chtěl jsem říci, že hlavním klíčem je asi legrace. Být v klidu a nad věcí. Být soutěživý. Pro nás je vše snažší, když se týmu daří a vítězí. 

Capsi, tvůj otec tě podporuje a jezdí s tebou všude. Co ti po nevydařeném finále řekl?

Caps: S tátou jsem ještě nemluvil. Po zápase ale pravděpodobně pojedu s rodinou na hotel a budu...no... “oslavovat”. Budu teď potřebovat dobít energii, protože letošní sezóna byla velmi náročná a chci být připravený na tu nadcházející.

Co bylo letos klíčem k úspěšné sezóně G2?

Ocelote: Kombinace skvělých hráčů, managmentu a samozřejmě kouče GrabbZe. Dále nálada, která panuje v týmu. Nikdy jsem neviděl takového týmového ducha. Jestli existuje celek, jenž by se dokázal dostat po druhé hře z té katastrofy, jsou to právě naši hoši. 

Připravujete se na nějaký bootcamp do Koreje nebo Číny v blízké době?

GrabbZ: Teď pravděpodobně ne. Budeme několik týdnů odpočívat a každý bude se svoji rodinou. Později se pravděpodobně vydáme trénovat do Asie. Před světovým šampionátem jsme měli bootcamp v Evropě a to byla chyba.

Otázka pro Jankose. V semifinále jsi hrál proti Clidovi a teď proti Tianovi. Můžeš souboje proti těmto nejlepším junglerům ve svých regionech nějak porovnat?

Jankos: Clid a Tian jsou velmi talentovaní a pokud se nemýlím, tak i mladí, takže mají svoji kariéru před sebou. Brzká fáze hry proti SKT byla jednodušší, protože nás příliš neinvadovali. Na druhou stranu bylo těžké číst Clida, jaký bude jeho pohyb po jungli. Měl mnoho možností a my nevěděli, k jaké lince se bude upínat. Tian se snažil už na prvním levelu hodně invadovat a i přesto, že jsme věděli, co bude dělat, nemohli jsme tomu nijak zabránit. Museli jsme se rozhodnout, kdo z nás bude pozadu. Jednou jsem byl vybrán já, někdy zase Caps, jindy Wunder... Do budoucna musíme zapracovat na brzké fázi hry. Po patnácté minutě jsme silní, ale někdy jsme na začátku hry pozadu a zbytečně si komplikujeme hru.

Miky, letos jsi se stal členem týmu a máš za sebou famozní rok a to i přes komplikace se zápěstím. Jak bys zhodnotil sezonu?

Mikyx: S celou sezonou jsem velmi spokojený, protože předchozí tři roky nebyly tak úspěšné. Sice jsme prohráli ve finále, nicméně jsme jinak vše vyhráli. Teď jsem smutný, ale když se podívám zpětně na celou sezonu, tak jsem opravdu spokojený. Snad se nám příště povede ještě lépe a vyhrajeme. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama