Bývalý mistr světa, Toyz, byl zatčen pro podezření z prodeje drog
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Bývalý mistr světa, Toyz, byl zatčen pro podezření z prodeje drog

Bývalý mistr světa, Toyz, byl zatčen pro podezření z prodeje drog

Nicolas

Nicolas

3. 10. 2021 16:00

Bývalý midař Taipei Assassins a mistr světa druhé sezóny zatčen policií

Reklama

Legenda prostřední linky a mistr světa druhé sezóny v League of Legends, midlaner Kurtis “Toyz” Lau Wai byl toto úterý zatčen tchajwanskou policií kvůli podezření, že s blíže nespecifikovanou skupinou občanů prodává a pašuje marihuanu, která je v Tchaj-wanu přísně zakázána jako droga na stejné úrovni, jako například amfetamin. Tuto zprávu potvrdilo několik tamních zdrojů, včetně Taiwan English news.

Toyz byl podle novin podroben testu na drogy, byl na neurčitou dobu zbaven svobodného pohybu a policie požádala soudy, aby jej držely ve vazbě co nejdéle to bude možné. Tato zpráva byla následně zveřejněna také v televizním vysílání a vzbudila vlnu obav o legendu tamní esportové scény.

Trest za užití marihuany

Ačkoliv ještě není potvrzeno, zda je obvinění chybné, či nikoliv, fanoušci tohoto veterána se rozhodně mají čeho obávat. Jako trest za užívání marihuany hrozí v Tchaj-wanu odnětí svobody až na pět let a obrovské pokuty, které se mohou vyšplhat až na pět milionů tchajwanských dolarů (v přepočtu necelé čtyři miliony českých korun).

Především pro fanoušky zaniklých ale stále slavných Taipei Assassins teď nezbývá než doufat, že se výřečný a rebelský Toyz nepokoušel obejít své domácí zákony.

Video zobrazuje reportáž v televizních novinách. Jako doplňující obraz jsou použity záběry z Toyzova běžného života.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama