Boj o playoff vrcholí, Liquid musí zabrat, C9 narazí na CLG
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek Boj o playoff vrcholí, Liquid musí zabrat, C9 narazí na CLG

Boj o playoff vrcholí, Liquid musí zabrat, C9 narazí na CLG

Filip Vít

Filip Vít

21. 3. 2020 17:00

LCS pokračuje osmým týden online. Kdo se přiblíží playoff?

Reklama

Dnes v noci budeme moci sledovat osmý týden LCS. Stejně jako v Evropě, tak i v Americe se bude vysílat online. Do konce základní části zbývají jen dva týdny a šestice nejlepších týmů se probojuje do playoff. LCS je letos opravdu velmi vyrovnaná a bojovat o vstupenky do vyřazovací části se bude do poslední chvíle. Jak se dařilo celkům americké soutěže v minulém hracím týdnu a jak vypadá tabulka aktuálního pořadí, naleznete zde.

Rozpis nadcházejících zápasů je k dispozici v eSportovém přehledu.


Liquid bojují o místo v playoff

Málokdo by čekal, že čtyřnásobní američtí šampioni, kteří vládli americké soutěži poslední dva roky, budou mít letos problémy dostat se vůbec do playoff. Zvlášť poté, co tým posílil bývalý jungler Fnatic – Broxah. Doublelift se zatím nepotkal s formou, což vyvrcholilo v jeho nahrazení. Zkušený snajpr se vrátil v posledním hracím týdnu zpět na stage, nicméně Liquid dvakrát zaváhali a playoff se začalo pomalu, ale jistě vzdalovat. Parta kolem Jensena se aktuálně pohybuje na sdíleném sedmém místě s bilancí 6-8.

Aby hráči s koněm na prsu mohli uspokojit nejen své fanoušky, neměli by v osmém týdnu LCS ztratit. Do karet jim bude hrát to, že se utkají se soupeři, kteří se v tabulce nacházejí blízko nich. Liquid nejdříve vyzvou Evil Geniuses, kteří mají o jeden bod více. Důležitý bude pro Liquid i druhý duel, ve kterém se utkají s Golden Guardians, s nimiž právě sdílí zmíněnou sedmou příčku. 


Závod o druhé místo

Cloud9 v základní části už nikdo neohrozí. Kromě bojů o playoff bude také zajímé sledovat závod o druhé místo, které přinese týmu výhodu postavení ve vyřazovací části. Nejblíže k ukořistění druhé pozice mají FlyQuest a TSM. Obsadit druhou příčku však může i kdokoli jiný.

Boj o playoff vrcholí, Liquid musí zabrat, C9 narazí na CLG

FlyQuest i TSM se v osmém týdnu utkají s Immortals. Bjergsenova parta nejdříve změří síly s Golden Guardians v prvním online zápase LCS, který se bude konat dnes ve 22:00. FlyQuest se druhý hrací den střetnou s 100Thieves.


TH tip pro první hrací den: Team Liquid vs. Evil Geniuses Doublelift potřebuje najít ztracenou formu. Teď je ten nejdůležitější čas. Pokud Liquid zaváhají, dost se jim zkomplikuje cesta do playoff. 

TH tip pro druhý hrací den: CLG vs. C9 CLG se s Pobelterem blýskli v duelu proti Liquid. Dokážou zaskočit favorita i tentokrát a připsat tak na konto C9 druhou porážku?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama