[Blog]: Forgiven už na to nemá?
i Zdroj: Tryhard.cz
eSport League of Legends Článek [Blog]: Forgiven už na to nemá?

[Blog]: Forgiven už na to nemá?

Reibl

Reibl

14. 2. 2020 17:30

Slavný marksman dost možná pohřbil svoji kariéru.

Reklama

Poslední týden musel být pro Forgivena hodně těžký, co si budeme povídat. Jeho skóre s Schalke 04 bylo 0:6 a nepomohla ani změna junglera. Známý evropský tým tak přišel s oznámením o výměně marksmana. Forgiven se k této zprávě také vyjádřil a jeho slova odstartovala vlnu kritiky.

Velký návrat se nezdařil

Forgivenovy tweety jsou jedny z těch více kontroverzních, co se LoL esportu týče. Krom stížností na matchmaking, Riot samotný a postihování hráčů ve hře, se Forgiven dokáže opřít i do profesionálních hráčů a týmů. Ano, takhle vlastně dokáže zaujmout, jenže je to dvojsečná zbraň, která nyní může jeho kariéru ukončit.

[Blog]: Forgiven už na to nemá?

Příběh řeckého marksmana začal nabírat obrátky po Worlds 2016. Tehdy v dresu H2K patřil mezi nejlepší ADC a dostal se s týmem až do semifinále nejprestižnějšího turnaje. Jenže přišla povinná vojenská docházka a Forgiven musel na dva roky přerušit kariéru. Vrátil se pak v roce 2018 na turnaj EU Masters, kde vybojoval v barvách Origen ve slabší konkurenci první místo. Poté se po řeckém marksmanovi opět slehla zem. EU LCS prošlo franšízingem a celkovou změnou na LEC. Prvního dubna roku 2019 Forgiven oznámil, že chce hrát na nejvyšší úrovni a jeho povinná vojenská docházka skončila.

Nikdo ale na první pohled nejevil zájem. Forgiven veřejně působil dost namyšleně. Vysoké umístění v SoloQ žebříčku bohužel nedokáže kompenzovat jeho vystupování jak na sociálních sítích, tak ve hře. Přidejme k tomu věk. Forgivenovi je 27 let a navíc nemohl 2 roky pořádně hrát.

[Blog]: Forgiven už na to nemá?

Špatné výsledky a výmluvy

Forgivena vzali do slibně vypadající soupisky týmu Schalke 04. Nadějného midaře Abbedaggeho doplňuje zkušený topař Odoamne, support Dreams a Gilius. Právě jungler fotbalové organizace má trošku podobnou pověst jako Forgiven. Nejde pro kritiku druhých daleko. Gilius byl první, koho Schalke vyměnilo. Zlepšení nepřišlo, tudíž přišla řada na Forgivena. Schalke zvládli po této výměně hrát vyrovnanou hru proti Rogue a nakonec i vyhrát proti G2.

Ačkoliv G2 měli hodně špatný týden, nic to nemění na velkém zlepšení výkonů týmu bez Forgivena. To je jedna věc, druhou je však jeho reakce na změnu v soupisce.

Za posledních 7+ let své kariéry jsem se snažil vždy vyhrát a být kompetitivní. Alespoň pro teď to se současným týmem není možné dosáhnout. Schalke nechce / nemůže udělat změny, které by můj cíl naplnily. Obě strany se tak shodly, že nebudu součástí týmu, dokud a pokud se tyto okolnosti nezmění.

Zdroj

Forgiven se ocitl ve špatném týmu, ale sám hází vinu pouze na druhé, aniž by se snažil se sám zlepšit. V jeho vyjádření pouze popisuje, jak se jeho a týmové cíle rozcházejí. Porovnání s hráči v podobné situaci hází do koše. On přece nemůže za to, že dva roky měl povinost sloužit vlasti. Jenže právě kvůli tomuto svéráznému přístupu se na něj valí vlna kritiky. Ačkoliv kolikrát jistě chtěl, aby se o něm vědělo, nyní jeho kontroverze zabíjí zbytky jeho kariéry.

Možná na to už prostě Forgiven nemá. Týmu se konečně trochu zadařilo a zrovna bez něj. Jeho vystupování působí špatným dojmem. Lze očekávat i situaci, že ačkoliv bez Forgivena Schalke nevyhrají moc her, bude se ve výsledku jednat o lepší PR. Sám známý marksman už se jednou nechal slyšet, že není hráčem z nejvyšší ligy, který je na konci tabulky.

[Blog]: Forgiven už na to nemá?

Schalke tak mají hned několik důvodů, proč Forgivena nevzít zpět do týmu. A jeho podprůměrné výkony jsou jen špičkou ledovce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama