Ask Riot: Wood tier a rankedy
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Ask Riot: Wood tier a rankedy

Ask Riot: Wood tier a rankedy

Reibl

Reibl

12. 10. 2018 14:00

Proč zrovna Iron tier a počítá Riot stále s umístěním dle role?

Reklama

Ask Riot je série, kde se hráči ptají Riotu na otázky ohledně hry. V dnešním díle se vše bude točit okolo systému rankedů pro příští sezónu.

Proč se nový nejnižší tier jmenuje Iron a ne Wood?

Když jsme přišli s myšlenkou rozšíření tierů o dva nové, byla volba vyššího celkem jasná. Nad Master Tier se krásně hodí Grandmaster. Ovšem horší to bylo u nového nejnižšího tieru. Wood je velice známe označení na západě, které se váže k hráčům, kteří nejsou dobří, nebo s hrou začínají. Ve zbytku světa tomu tak ale není.

Roli při rozhodování zároveň hrálo to, že označení Wood je dost urážlivé v dnešním kontextu. Tomu jsme chtěli zabránit. Pokud se hráč nachází v tomto tieru nemá působit na jeho mentalitu špatně. Zvolené pojmenování nemělo působit špatně, ovšem stále indikovat umístění hráče na nejnižších pozicích žebříčku hodnocených her.

Tím jsme se dostali k hledání nových jmen. Do výběru nám padl Iron a Copper. Kvůli překladům do jiných jazyků (Copper zní například v korejštině jako slovní spojení "tohle smrdí") rozhodnutí padlo na Iron.

Riot Sapmagic

Nové účty bývají často zařazeny doprostřed Silveru. Změní se to s příchodem nových tierů?

Ano, s novou sezónou přijde menší změna. Pracujeme na způsobu, jak už při rozřazovacích hrách detekovat nové hráče a smurfy lépe. To ve výsledku bude znamenat, že se ke své původní divizi dostanete rychleji. Nováčci na druhou stranu budou mít lehčí hry. Může se tak stát, že noví hráči odstartují v Iron 4 a zároveň ostřílení veteráni získají Platinum 1.

Ve zkratce rozřazení plánujeme udělat variabilní, aby lépe odpovídalo vašemu skillu a šplhání výše nebylo tak zdlouhavé. Přispěje to také k lepším a vyrovnanějším hrám.

Riot Gortok

V posledním vývojářském deníku nebyla zmínka o umístění dle pozice, zahodili jste tento nápad?

Ne, poslední video se pouze zaměřovalo na jinou část nového systému hodnocených her. V tom příštím budeme mluvit o splitech a odměnách. Později pak odhalíme konkrétní nasazení umístění dle herních pozic.

Riot Sapmagic

O umístění dle pozic se můžete přečíst v našem starším článku.

Bude nová sezóna hard, nebo soft reset?

Než se k této otázce dostaneme, zopakujme si, co znamená hard a soft rest pro hodnocené hry. Soft reset je označení, kdy se vám na začátku nové sezóny, před rozřazovacími zápasy, sníží MMR. To ve výsledku znamená, že při odehrání 10 her s 50% winratem skončíte přibližně o 5 divizí ( = celý 1 tier) níže. Hard reset vaše MMR úplně vynuluje na základní hodnotu, bez ohladu na vaši předchozí divizi.

Příští sezóna se bude dost lišit. Přesto dojde pouze k soft resetu, jak již bývá zvykem. Každopádně bychom byli rádi víc otevření ohledně informací, které dostanete. Pokud máte z letošní sezóny rank, tak nezačnete níž, než o 5 divizí. Zároveň je stále nejvyšším startovacím bodem Platinum 1.

Změnu bude hlavně představovat přehlednost. V následujících rozřazovacích hrách uvidíte hned po úvodním zápasu vaši dočasnou divizi. V nejhorším případě dostanete právě tu. To také znamená, že můžete začít na Platinum 1 a ještě před dokončením úvodních 10 her získat Diamond.

Riot Gortok

Plánujete změny pro hráče, kteří jdou AFK? Nejvíc na to doplatí spoluhráči, kteří hrají ve čtyřech.

Ohledně tohoto problému se snažíme být opatrní. Pokud bychom například spoluhráčům člověka, který je AFK, sebrali méně LP, mohlo by to zapříčinit, že oni sami budou povzbuzovat někoho v týmu, aby odešel. Tento přístup rozhodně nechceme.

Cílem je potrestat hráče, kteří se nesnaží. Pro připravovaný systém umístění dle pozic plánujeme nástroj, který zhodnotí výsledky vašich minulých her. Pokud se více her nebudete snažit, tak při prohrách ztratíte mnohem více LP. 

Riot Gortok

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama