Ask Riot: Výběr dabérů postav
i Zdroj: Tryhard.cz
Novinky League of Legends Článek Ask Riot: Výběr dabérů postav

Ask Riot: Výběr dabérů postav

Reibl

Reibl

5. 9. 2017 14:05 2

Riot opět odpovídal na dotazy hráčů. Tentokrát se podělil o informace ohledně hlasu postav.

Reklama

Každý šampion v League of Legends má svůj nezaměnitelný charakter. Ten je tvořen nejen vzhledem a schopnostmi, ale i hlasem. Jak Riot vybírá dabéry pro jsme se dozvěděli v nedávném díle Ask Riot.

Jak Riot vybírá dabéry pro nové postavy?

Při výběru dabérů začínáme tím, že si ujasníme, co za šampiona vytváříme. Každý tým vývojářů nové postavy má k dispozici jakéhosi spisovatele, který je zodpovědný za její osobnost. Tento člověk vytvoří jádro postavy a její základní osobnost. Pomůže tak zbytku týmu zodpovědět nejrůznější otázky co se postavy samotné týče. Například jak zapadne do světa Runeterry, čím je jedinečná, co za pocity v nás vzbudí a hlavně, jaký má názor na houbový džus? Pokud máme více odpovědí než otázek, přejdeme k hledání hlasu postavy.

Hledání začíná okolo poznámek a příběhu od našeho spisovatele. Ten napíše životopis postavy, který nám dá kontext a díky tomu porozumíme, s jakým šampionem máme co do činění. Krom toho napíše také scénář hlášek, které při hře slyšíte. Ty přímo vycházejí z životopisu a příběhu. Jakmile jsou hlášky připravené, začne se hledat dabér. Víme o větším počtu dabérů, a tak je postupně kontaktujeme v prvním kole konkurzu. Ti nám pak pošlou audio záznam.

Většinou máme po prvním kole seznam pěti až deseti dabérů, kteří se nám na první pohled pro postavu líbí. Důležité u nich je, aby postavě propůjčili nezaměnitelnou osobnost už po hlase. Ty si pak pozveme na druhé kolo konkurzu, kde s nimi osobně strávíme čas.

Podle těchto zkoušek vybereme dabéra, který pak spolupracuje se spisovatelem a dalšími lidmi, co stojí za příběhem a zvukovou stránkou nové postavy. Pro tyto členy týmu sestavíme ukázky nového hlasu. Jakmile jsme připraveni, představíme zbytku týmu hlas, který může dotvářet budoucí postavu. Pokud se jim líbí, máme z této strany hotovo, pokud ne, začínáme znovu dokud nezvolíme správného dabéra.

Diggity Jones, Product Lead, Voiceover Infrastructure Group

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama